More


  Jumătate dintre cei care au picat Bac-ul au depus contestaţii

  - Advertisement -

  elevi-bac-satu-mare

  Mai bine de jumătate dintre candidaţii sătmăreni care nu au reuşit să ia o notă de trecere la prima sesiune a examenelor de bacalaureat din acest an au depus contestaţii. Astfel, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, la nivelul judeţului, cei 1.138 de candidaţi respinşi la Bac au depus un număr de 571 contestaţii, ceea ce înseamnă că, în medie, jumătate dintre cei picaţi au contestat notele primite.

  Cele mai multe contestaţii, 204 la număr, au fost depuse pentru prima probă scrisă, la Limba şi literatura română. La proba obligatorie a profilului au fost depuse 190 de contestaţii, cele mai multe vizând Matematica. Un număr destul de mare de contestaţii, 167 la număr, au fost depuse la proba la alegere a profilului, în timp ce la Limba şi literatura maternă au fost depuse doar zece contestaţii. Lucrările contestate vor fi corectate în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate vineri, 12 iulie.

  După cum se ştie, procentul de promovabilitate la Bac în judeţ a fost de 57,81%, cu peste două procente mai mare faţă de media pe ţară, care a fost de 55,65%. Mai mult decât atât, faţă de anul trecut, când a fost înregistrat 40,75%, procentul de promovabilitate din acest an este mai mare cu peste 17 procente. La liceele tehnologice promovabilitatea în judeţ a fost mult mai slabă, doar 29,75%, în timp ce la liceele vocaţionale procentul a fost de 63,99%. Demn de remarcat este însă faptul că la liceele teoretice, procentul de promovabilitate a fost de 80,8%. Nu mai puţin de 62,93% dintre candidaţii din seria curentă au reuşit să treacă cu brio peste primul mare examen al vieţii, în timp ce la candidaţii din seriile anterioare procentul de promovabilitate a fost mai mic, adică 48,46%.

  Între licee, pe primul loc se află Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, cu o promovabilitate de 98,98%, în timp ce la polul opus se află Liceul Tehnologic Tarna Mare şi Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” Carei, în ambele cazuri promovabilitatea fiind zero.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare