More


  Matematica a dat bătăi de cap la Bac

  - Advertisement -

  bac

  Penultima probă scrisă la sesiunea de vară a examenelor de bacalaureat, proba obligatorie a profilului – E)c), la Matematică sau Istorie, s-a desfăşurat ieri. Dacă cei care au dat la Istorie s-au mai descurcat cumva, candidaţii care au susţinut această probă la Matematică au spus că subiectele au fost destul de dificile şi că aşteaptă cu înfrigurare rezultatele.

  Varianta de subiect extrasă la proba de ieri a fost numărul 2. Subiectele pe care absolvenţii de liceu le-au avut de rezolvat sunt structurate pe 3 mari cerinţe, fiecare cu mai multe sub-puncte. Fiecare subiect a fost notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte au fost acordate din oficiu. La Istorie, primele două subiecte au fost, după părerea candidaţilor, destul de accesibile, doar ultimul subiect, care le-a cerut absolvenţilor să realizeze un eseu de două pagini despre “formarea statului român modern şi evoluţia acestuia în secolul al XIX-lea”, fiind considerat mai dificil. Candidaţii sătmăreni care au susţinut proba la Istorie spun că s-au descurcat şi se aşteaptă la o notă mare.
  În schimb, cei care au susţinut proba la Matematică au fost mai sceptici. La fel ca şi la proba de limba română, candidaţii care provin de la liceele tehnologice au avut subiecte diferite faţă de ale celorlalţi, însă ambele au fost considerate dificile. Subiectele doi, unde candidaţii aveau de rezolvat o matrice, şi trei, de rezolvat o funcţie, precum şi alte cerinţe, au fost considerate mai grele. “Cred că am făcut bine. A fost destul de greu dar sper că m-am descurcat. Mă aştept la o notă bunicică”, ne-a declarat unul dintre candidaţii sătmăreni. Un alt candidat, o elevă de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, a ieşit din sala de examen zâmbind, afirmând că subiectele nu au fost atât de grele pe cât se aştepta şi speră la cel puţin un nouă.
  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, la Matematică s-au înscris 1.975 de candidaţi din care s-au prezentat 1.856 (93,7%), iar la Istorie, din cei 737 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 727 (98,64%). Tot ieri, a fost eliminat un candidat din centrul de examen de la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii ”Ion I.C. Brătianu” Satu Mare, pentru tentativă de fraudă.
  Ultima probă la Bac se va desfăşura mâine. Este vorba despre proba la alegere a profilului şi specializării la una din disciplinele Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie, Sociologie.

  Florin Dura

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img