More  Oşenii, prezenţi la manifestări culturale în ţară

  - Advertisement -

  oseni

  Un obiectiv principal al Casei de Cultură Negreşti-Oaş îl constituie conservarea şi promovarea patrimoniului cultural imaterial, profitând de faptul că îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu cu un bogat potenţial etno-folcloric. Astfel, de curând (13-16 iulie a.c.), Ansamblul Folcloric „Oaşul” a participat la Buziaş (jud. Timiș), la Festivalul de folclor ”Joc şi cântec la izvoare”, împreună cu alte ansambluri artistice din Banat şi Serbia. “Artiştii noştri au fost însoţiţi de instructorul ansamblului, Maria Tripon, şi colaboratoarele Floare Finta (Tezaur uman viu) şi Floare Hotca – oameni de suflet care mai practică arta meşteşugurilor străvechi şi au bucuria de a împărtăşi experienţa de viaţă celor mai tineri. Prestaţia artistică a oşenilor a fost apreciată, fiind răsplătită cu aplauze şi o diplomă oferită de Primăria Buziaş, Casa de Cultură Buziaş şi Consiliul Judeţean Timiş”, a declarat directorul Casei de Cultură Negreşti Oaş, Natalia Lazăr.
  La întoarcere, membrii ansamblului au beneficiat de câteva momente de relaxare la Arad, Oradea şi Băile Felix, fiind astfel răsplătiţi de primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, pentru modul exemplar în care răspund solicitărilor şi reprezintă prin muzică şi dans Ţara Oașului.
  Tot la finalul săptămânii trecute, Negreştiul a fost prezent şi la Zilele oraşului Seini (Maramureş), prin meşterii populari (Ana Mare, Maria Poptile, Maria Finta, Gheza Istvanfi) şi Ansamblul folcloric ”Măgura”, împreună cu d-na Maria Petca-Poptean. Pe parcursul celor două zile, meşterii au participat la Expoziţia de ateliere meşteşugăreşti şi produse tradiţionale organizată de Autoritatea Naţională de Turism în vederea promovării brandului turistic al României, iar artiştii au susţinut, pe scena în aer liber, un program artistic cu specific oşenesc. Primarul Aurelia Fedorca a fost prezentă la deschiderea oficială a zilelor localităţii, alături de alte oficialităţi din Bucureşti şi judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts