More  Ovidiu Silaghi, propunerea PNL pentru postul de ministru al Transporturilor

  silaghi

  Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a precizat, ieri, că Ovidiu Silaghi reprezintă propunerea oficială a partidului pentru postul de ministru al Transporturilor, acesta întrunind marea majoritate a voturilor BPN. Ovidiu Silaghi a declarat că i se pare “absolut normal” ca preşedintele Traian Băsescu să se gândească la nominalizarea sa, el arătând că nu crede ca acesta să aibă ceva împotrivă. Iohannis a precizat, răspunzând unei întrebări, că el a fost cel care l-a propus BPN pe Silaghi pentru ocuparea postului de ministru al Transporturilor, după o discuţie prealabilă cu liderul liberalilor, Crin Antonescu.

  Prim-vicepreşedintele PNL a arătat, totodată, că propunerea referitoare la Silaghi va fi comunicată partenerilor din USL, care o vor comunica mai departe, el arătând că nu va fi convocată o şedinţă a USL pentru a prezenta rezultatul votului BPN al PNL. Iohannis a negat, totodată, informaţiile apărute în presă referitoare la un schimb de portofolii între PSD şi PNL, în urma căruia PNL ar fi cedat Transporturile către PSD pentru Educaţie sau Apărare. “Nu au existat astfel de discuţii”, a spus Iohannis. El a precizat că amânarea BPN cu o oră a fost cauzată de dificultatea convocării membrilor acestui for în această perioadă. “Nu a fost uşor să convocăm BPN şi pentru a avea garanţia îndeplinirii cvorumului, am amânat un pic. În final, din 81 de membri au participat 53”, a spus Iohannis.
  Solicitat să comenteze faptul că Traian Băsescu a spus, potrivit premierului Victor Ponta, că se va gândi până la sfârşitul săptămânii la nominalizarea sa la Transporturi şi întrebat dacă este de părere că şeful statului va avea ceva împotrivă, Silaghi a răspuns: “Nu cred să aibă nimic împotrivă şi e foarte bine că se gândeşte, pentru că Ministerul Transporturilor e un minister pilot în Guvern şi cea mai mare parte a fondurilor structurale europene sunt gestionate prin acest minister. Mi se pare absolut normal ca preşedintele României să se gândească bine”. Silaghi a mai spus că atât el, personal, cât şi colegii din PNL au apreciat ca foarte bună prestaţia fostului ministru Relu Fenechiu în fruntea Ministerului Transporturilor. El a precizat că a stabilit, în urma unor “discuţii lungi” cu Fenechiu, strategia de a continua toate programele începute de acesta. “Vrem să avem în acest domeniu o continuitate. Cum el a preluat de la mine ministerul, în aceiaşi termeni şi cu aceiaşi parametri de performanţă dorim să continuăm această activitate la Ministerul Transporturilor”, a adăugat Silaghi. Întrebat despre eventuala sa intenţie de a candida la alegerile europarlamentare de anul viitor, Silaghi a precizat că timpul pentru a se gândi la candidatură este suficient. “Alegerile sunt la anul, pe 25 mai. E timp suficient să mă gândesc şi eu, cum face preşedintele Băsescu”, a spus Silaghi.
  Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marţi, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor. Şedinţa BPN al PNL a început la ora 13.00, cu o oră întârziere faţă de programul anunţat şi a fost condusă de către prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis, alături de vicepremierul Daniel Chiţoiu, în condiţiile în care liderul liberalilor, Crin Antonescu, este plecat din ţară. Înaintea şedinţei, PNL a dat publicităţii un comunicat de presă în care precizează că decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă. De asemenea, PNL aminteşte şi că Ovidiu Silaghi a mai fost ministru al Transporturilor în perioada mai-decembrie 2012.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE