More  Peste 40 de fotografii expuse de artiştii careieni

  expozitie

  La Galeria de Arte Plastice a Consiliului Judeţean Satu Mare s-a desfăşurat ieri vernisajul expoziţiei de fotografie a Clubului Foto Castellum din Carei. Cu această ocazie au fost expuse peste 40 de lucrări ale artiştilor fotografi careieni.

  La eveniment au participat primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, directorul Direcţiei de Cultură Carei, Bogdan Georgescu, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, Felician Pop, managerul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, precum şi conducerea Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, formată din preşedintele Gergely Csaba, primvicepreşedintele Ştefan Tillinger şi vicepreşedintele Monica Keresteszi. Gazda evenimentului a fost profesoara Maria Varga de la Şcoala de Arte Satu Mare.
  Clubul foto Castellum din Carei s-a înfiinţat în luna octombrie 2012 din iniţiativa şi sub îndrumarea regretatului Vasile Vénig László, ca o necesitate în vederea aprofundării cunoştinţelor în arta fotografică şi a schimbului de opinii între pasionaţii de fotografie din municipiul Carei. Clubul este format din pasionaţi ai artei fotografice cu vârste cuprinse între 15 şi 50 de ani. Clubul a expus până în prezent la Carei, şi pentru prima dată şi la Satu Mare.
  Cu această ocazie, primarul Kovacs Eugen i-a felicitat pe fotografii careieni, cărora le-a transmis să continue tradiţia bună a înaintaşilor. La rândul său, Felician Pop a spus că lucrările artiştilor de la Clubul Foto Castellum sunt extraordinare, întrucât şochează prin inedit, iar Bogdan Georgescu a spus că această expoziţie reprezintă munca unui colectiv foarte ambiţios, întrucât este vorba despre nişte oameni care începând din luna octombrie se adună pentru a dezbate probleme de fotografie. La această expoziţie expun Bikfalvi Zsolt, Botos Ferenc, Csomai Dávid, Alexandra Farkas, Fülöp Csaba, Dragoș Georgescu, Marius Georgescu, Marius Ghiarfaş, Hágó Attila Nándor, Cristina Lincar, Adrian Ștefănuți, Andreea Moisei, Veres Barbara, care au expus în total 47 de lucrări reprezentând peisaje, portrete, compoziții. Muzica vernisajului a fost asigurată de duetul Jo şi Costi, adică Vekony Joszef şi Constantin Anderco, ambii de la Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE