More


  Pistă de bicicliști și trotuare reabilitate, la Zalău

  - Advertisement -

  Angajaţii SC Citadin Zalău SRL au lucrat, în ultima perioadă, în zona centrală a municipiului Zalău, pe tronsonul de trotuar situat de la Agenţia CFR Zalău Nord şi intrarea în Parcul Central. Lucrările au început în zona staţiei de autobuz ”Perla” şi vor continua până la intrarea în parc, urmând să fie reabilitat în întregime şi platoul din faţa Troiţei.
  Lucrările presupun reabilitarea a 2000 mp de trotuar şi amenajarea unei piste pentru biciclişti, pentru care, ca şi soluţie tehnică, s-a optat pentru pavaj. Pavajul a fost ales pentru două motive. În primul rând, pentru aspectul estetic şi totodată, pentru că este mai practic, apoi prezintă avantajul că poate fi ridicat şi pus la loc mult mai uşor dacă pe viitor în respectiva zonă vor fi efectuate intervenţii la reţelele de utilităţi. Nu va mai fi nevoie să fie spart asfaltul şi, ulterior, să se toarne un nou strat.
  Aceeaşi soluţie va fi folosită şi pentru platoul din faţa Parcului Central, iar anul viitor, conform Primăriei Zalău de dorește continuarea lucrărilor şi pe partea opusă a Bulevardului Mihai Viteazul. Concomitent cu reabilitarea trotuarului, angajaţii SC Citadin Zalău SRL au lucrat şi la mutarea staţiei de autobuz din zona Perla, care a fost amenajată cu 20 de metri mai sus (în imediata apropiere a staţiei de taxi, înspre centrul oraşului). Spaţiul ocupat de fosta staţie de autobuz a devenit bandă de preselecţie pentru autovehiculele care doresc să intre pe strada Tudor Vladimirescu. Amenajarea unei benzi de preselecţie vine ca răspuns la necesitatea fluidizării traficului în una dintre cele mai aglomerate zone ale municipiului. Lucrările vor fi finalizate în perioada imediat următoare (în funcţie şi de condiţiile meteo). Valoarea investiţiei (reabilitarea trotuarului, amenajarea noii staţii de autobuz şi a benzii de preselecţie) este de 250.000 de lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img