More    Prefectul Sălajului a chemat la raport comisia județeană de dialog social

    Prefectul județului Sălaj, Ionel Ciunt, a participat, ieri, la ședinţa lunară a Comisiei judeţene de dialog social pentru patronate şi sindicate. Principalul punct al întâlnirii a fost prezentarea planului de şcolarizare aferent anului şcolar 2013-2014 pentru învăţământul liceal.
    Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IȘJ) Sălaj, Gheorghe Bancea, a prezentat o amplă sinteză a planului de școlarizare pentru anul școlar 2013-2014, în urma căreia, împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri, s-au stabilit o serie de propuneri, cum ar fi realizarea de campanii pentru reorientarea elevilor şi a părinţilor către învăţământul profesional, actualizarea ofertei educaţionale pentru a răspunde la nevoile pieţei muncii, precum şi organizarea de stagii de practică pentru a dezvolta abilităţile elevilor.
    Toate propunerile vor fi transmise de către Instituţia Prefectului, Inspectoratul Judeţean Şcolar şi reprezentanţii mediului de afaceri, precum şi la instituţiile abilitate de la nivel central. Mai mult, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor operatorilor economici, Inspectoratul Şcolar intenţionează să facă demersuri pentru acreditarea calificărilor de sudor şi prelucrător prin aşchiere.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE