More


  Prietenii lui Bachus, surprinşi în trafic

  - Advertisement -

  Deşi în mod repetat se atrage atenţia asupra consecinţelor tragice pe care le poate avea consumul de alcool la volan, echipajele rutiere continuă să surprindă în trafic şoferi ce încalcă flagrant aceste norme rutiere. Astfel, miercuri dimineaţa, după ora 6.00, poliţiştii Biroului Rutier l-au depistat pe strada Cardinal Iuliu Hosu pe Mihai G, un tânăr de 19 ani, ce conducea un moped, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Testarea cu aparatul etilotest a evidenţiat o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind condus şi la spital pentru recoltare de probe biologice. Acesta este anchetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.
  Un alt şofer, de 39 de ani, din Satu Mare, a fost surprins de echipajele Serviciului Rutier conducând autoturismul pe DN 19, în localitatea Vama, având o concentraţie de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deoarece valoarea concentraţiei alcoolice era sub limita de la care fapta este prevăzută drept infracţiune, în acest caz poliţiştii au aplicat măsura suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.
  De asemenea, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii rutieri au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare a depăşit suma de 28.000 lei, pentru abaterile comise de participanţii la trafic. Au fost organizate în municipiul Satu Mare şi acţiuni prin care s-a urmărit verificarea utilizării centurii de siguranţă, fiind aplicate aproape 50 de amenzi în acest sens.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare