More  Spor demografic negativ la Satu Mare

  - Advertisement -

  satu-mare

  Potrivit raportului de activitate al Serviciului de Stare Civilă din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare, în cursul lunii iunie, numărul naşterilor înregistrate în municipiul Satu Mare a fost mai mic decât cel al deceselor. În aceeaşi perioadă au mai fost înregistrate 78 de căsătorii şi 34 de cereri a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

  În cursul lunii iunie, Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare a înregistrat şi eliberat un număr de 163 de acte de naştere din care 22 au fost transcrise în străinătate, potrivit raportului instituţiei. În aceeaşi perioadă de timp au fost înregistrate şi eliberate 168 de acte de deces, din care doar două transcrise în străinătate. Astfel, la o privire atentă asupra situaţiei, se poate constata că în perioada analizată au fost înregistrate cu cinci naşteri în minus comparativ cu decesele, adică populaţia municipiului a scăzut cu cinci persoane într-o singură lună. Totodată, a mai fost înregistrat şi un act de adopţie.
  Tot în iunie, instituţia a mai înregistrat şi eliberat 78 de acte de căsătorie, din care două au fost transcrise în străinătate. În acelaşi timp, au mai fost înregistrate 19 certificate de divorţ din care 16 sentinţe irevocabile emise de Judecătoria Satu Mare şi trei certificate de divorţ emise de Primăria municipiului Satu Mare. Doi sătmăreni şi-au schimbat numele şi au fost înregistrate 10 rectificări de stare civilă. Totodată, 34 de cupluri care au împlinit în iunie 50 de ani de căsnicie şi-au depus cereri pentru a primi premiul cuvenit din partea Primăriei Satu Mare. De asemenea, au fost emise 36 adeverinţe eliberate la cererea persoanelor fizice în vederea dovedirii stării civile în faţa autorităţilor din străinătate.
  La cererea altor primării şi de către persoane fizice, Serviciul de Stare Civilă Satu Mare a mai eliberat 152 de certificate de naştere, 26 de certificate de căsătorie şi 15 certificate de deces. Pentru deteriorarea şi pierderea certificatelor de stare civilă, din taxa de căsătorie şi alte taxe, instituţia a încasat, în cursul lunii iunie, 12.216 lei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0