Ştrandul sătmărean, o alternativă pentru concediile costisitoarestrand2

După o perioadă cu temperaturi mai scăzute, vremea frumoasă de ieri a făcut ca Ştrandul Nord Vest Termal Park să fie umplut de turişti, majoritatea sătmăreni, dar şi din judeţele învecinate. Apa termală de foartă bună calitate, condiţiile oferite de ştrand dar şi preţurile reduse sunt principalele argumente pentru petrecerea unei zile frumoase la ştrandul sătmărean. În viitorul apropiat, administratorii ştrandului pregătesc şi alte surprize pentru cei care îi vor trece pragul.

Peste 1.500 de turişti, ieri
Vremea frumoasă de ieri a făcut ca ştrandul sătmărean să fie plin de lume. Până la orele după-amiezii au trecut pragul acestui ştrand peste 1.500 de turişti, majoritatea sătmăreni, dar şi din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj şi chiar Alba. Aceştia au precizat că au ales ştrandul sătmărean atât pentru proprietăţile curative ale apei termale cât şi pentru celelalte condiţii oferite de baza de agrement.
Astfel, cei care iubesc înotul au la dispoziţie două bazine, unul cu o adâncime maximă de 1,6 metri, şi o piscină semiolimpică cu o adâncime de 1,8 metri. În plus, mai există un bazin de agrement cu o adâncime maximă de 1,4 metri. Cei care preferă apa termală, care are proprietăţi curative deosebite, calitatea apei fiind testată în laboratoare de prestigiu din Budapesta, se pot bălăci într-un bazin cu adâncimea maximă de 1,3 metri. Nici familiile cu copii nu sunt neglijate, ştrandul având două bazine special amenajate pentru copii, cu adâncimi de 30 cm, respectiv 60 cm, recent dotate cu topogane, precum şi un bazin cu valuri. În interiorul Ştrandului Nord Vest Termal Park funcţionează mai multe localuri cu terase îmbietoare.

Turişti mulţumiţi
Atât turiştii care vin să-şi petreacă vacanţele la ştrandul sătmărean, cât şi localnicii se declară foarte mulţumiţi de condiţiile oferite. Spre exemplu, o femeie care spune că este din judeţul Alba ne-a declarat că a ales să vină la Satu Mare pentru apa termală, însă a rămas impresionată de ceea ce a găsit aici. “O să-i îndemn şi pe alţi prieteni să vină la ştrandul de la Satu Mare pentru că aici este şi ieftin, şi frumos”, ne-a spus femeia. O maramureşeancă a spus că este pentru prima dată la acest ştrand şi că nu se aştepta să găsească astfel de condiţii. “Este foarte frumos amenajat, cu gazon, cu nisip fin, iar apa din bazine este foarte curată. Sunt mulţumită de ce am găsit la Satu Mare”, a mai precizat aceasta.
În altă ordine de idei, mulţi sătmăreni preferă acest ştrand în detrimentul vacanţelor costisitoare la mare sau în străinătate. “Şi eu, şi soţia mea suntem în concediu, dar am preferat să ne petrecem vacanţa la ştrandul din Satu Mare pentru că astfel ieşim mult mai ieftin. Dacă am fi plecat la mare sau în Ungaria, aşa cum făceam în alţi ani, cheltuiam mult mai mulţi bani”, ne-a spus sătmăreanul.

Surprize pentru luna august
Pe lângă dotarea bazinelor pentru copii cu locuri de joacă, amenajarea unui teren de fotbal şi a unuia de volei, administratorii ştrandului sătmărean pregătesc şi alte surprize. Potrivit administratorului ştrandului, Emilian Franzen, în incintă va fi amenazat un bar, baldachine şi un restaurant cu autoservire, care vor fi finalizate la începutul lunii august. “Tot în luna august vor fi montate şi cele două topogane mari pentru adulţi, care vor fi amplasate la bazinul de 1,4 metri adâncime. Acestea au fost deja comandate şi aşteptăm să ajungă în cel mai scurt timp posibil”, ne-a declarat administratorul ştrandului,
De asemenea, Ştrandul Nord Vest Termal Park oferă şi reduceri de preţuri pentru cei care vin mai târziu. Astfel după ora 18.00, preţul unui bilet pentru adulţi costă doar 12 lei.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts