More  Trupeții de la «Artis» au făcut o pantomimă frumoasă la Botoșani!

  Săptămâna trecută, Iosif AHMED, Anette MARKA, Geanina PREALĂ și Denisa TIHAI (elevi ai Colegiului Național „Ioan Slavici“), precum și Anda BIRO (de la C.N. „Doamna Stanca“), componenți ai trupei de creație teatrală „Artis“ din Satu Mare, coordonată de neostoitul și neo-stoicul Radu-George HOROTAN și aparținătoare Centrului Cultural „G. M. – Zamfirescu“, între 3 și 6 iulie 2013, s-au înfățișat tocmai la Botoșani, la „Gala Copilului Actor“, ajunsă la cea de-a VIII-a ediție.
  În cadrul redutabilei manifestări – derulată sub egida și grație susținerii și organizării de către Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Şcolar Județean, Palatul Copiilor și Societatea culturală „Arlechin“, evident, din Botoșani – în spectacolele prezentate pe scena Palatului copiilor, au evoluat participanți din Alba Iulia, Bacău, Botoșani, Cluj-Napoca, Chișinău, Constanța, Dorohoi, Iași, Lugoj, Piatra-Neamț, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sighișoara, Târgu Frumos și Târgu-Jiu.
  Astfel, cu atât mai lăudabilă este performanța tinerilor actori amatori sătmăreni, care – deși alcătuiesc o trupă foarte bine sudată și articulată –, au excelat în interpretarea monologului.
  Cele patru distincții obținute de Artis-tii noștri:
  – Iosif AHMED – premiul I, pentru monologul „Iuda“ (Rodrigo Garcia) și premiul III pentru caricatură, la cea de-a III-a ediție a competiției „Crângul cu râși“;
  – Anda BIRO – premiul III pentru monologul „În jurul unui divorț“ (George Topârceanu); și
  – Geanina PREALĂ – premiul III pentru monologul „Omul din cerc“ (Matei Vișniec).
  Trupeților «Artis» și plutonierului de companie (teatrală, desigur), cele mai sincere, și nu atât călduroase, felicitări! Nu atât călduroase, fiindcă de căldură au avut parte din plin pe durata celor circa treizeci de ore de călătorie ferată dus-întors.
  Mde, așa se călește oțelul…

  Ovidiu MICA

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE