Un pompier sălăjean, cel mai bun din țară la ping pongPompierul Dan Fărcaş, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Porolissum” Sălaj, şi-a reconfirmat titlul de cel mai bun pompier din ţară la tenis de masă, câştigând etapa finală a Cupei Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România, găzduită de municipiul Bistriţa.
După ce în primăvara acestui an a câştigat şi actuala ediţie a campionatului Ministerului Afacerilor Interne, Dan Fărcaş şi-a reafirmat supremaţia şi în rândul colegilor pompieri.
Potrivit ISU Sălaj, în conformitate cu calendarul sportiv al Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România pentru anul 2013, în perioada 15-18 iulie, la Bistriţa s-a desfăşurat etapa finală a campionatului de tenis de masă ”Cupa A.S.P.R.” ediţia 2013 la care au participat echipele reprezentative din 20 de judeţe.
Lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj i-a avut în componenţă pe Dan Fărcaş, la categoria sub 35 de ani, pe Ioan Ruţaş, la categoria 36-45 de ani şi pe Andrei Vig, la categoria peste 45 de ani. De altfel, finala la simplu (categoria sub 35 de ani) s-a disputat între doi sălăjeni reprezentând I.S.U. Sălaj şi I.S.U. Cluj, respectiv Dan Fărcaş şi Alexandru Labo, reprezentantul Sălajului adjudecându-şi prima poziţie. Şi la dublu (Dan Fărcaş şi Ioan Ruţaş) au ocupat de asemenea prima poziţie.
Din anul 2007, de când s-a angajat la Detaşamentul de pompieri din Zalău, Dan Fărcaş a urcat pe prima treaptă a podiumului la toate concursurile naţionale ale pompierilor şi a câştigat de două ori titlul de campion mondial, în 2008, la Liverpool şi la Vancouver, în 2009.
În 2010 a participat la Campionatul Mondial pentru pompieri şi poliţişti, din Coreea de Sud, obţinând locul 3 la dublu şi locul 4 la simplu. Premiile au continuat să vină şi în 2011 şi 2012, pompierul din Zalău adjudecându-şi mai multe medalii naţionale şi balcanice.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts