More  Vine vremea…

  Deşi cercetările se află în derulare, cazul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu dă senzaţia că este umflat cu pompa. Este, orice ar fi, greu de crezut că directoarea acestui liceu poate fi autoarea unui atentat la siguranţa naţională prin gestul ei nesăbuit de a măslui obţinerea câtorva diplome de Bacalaureat prin organizarea şi încurajarea copiatului. Nici sumele vehiculate drept mită – 12.000 de lei – strânşi mână de la mână de elevi şi părinţi pentru confortul comisiei de Bacalaureat nu este un argument cu greutate în justificarea întregii tevaturi, ştiut fiind că nici mita, nici copiatul la Bacalaureat nu s-au inventat în acest an şi nicidecum la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală. În plin scandal ajuns la scară dacă nu mondială, cu siguranţă europeană, a căzut ca musca în lapte şi Serviciul Român de Informaţii ai cărui ofiţeri se spune că încă din luna mai au descoperit “conspiraţia” de la Bolintineanu.

  Se spune în popor că cei cu pagubă sunt şi cu păcat. Cei care au fost în preajma scandalului care s-a extins şi la alte câteva licee din ţară şi-au amintit că Traian Băsescu anticipa cam în aceeaşi perioadă un scandal de corupţie în Învăţământ. De aici suspiciunea, fără dovezi concrete cel puţin deocamdată, că acest scandal a fost premeditat.

  Şi, ce-i drept, puteau fi luate măsuri pentru preîntâmpinarea lui, inclusiv prin sancţionarea vinovaţilor. Fără tam-tam. De ce să fi fost totuşi necesar acest tam-tam?

  Rezultatele recensământului, date în sfârşit publicităţii, au fost o dovadă clară că referendumul de demitere a lui Traian Băsescu a întrunit cvorumul cerut de lege. Datele Institutului Naţional de Statistică confirmă faptul că în România sunt 16.269.839 de persoane cu vârstă de peste 18 ani. Adică, au drept de vot. La referendumul de demitere s-au prezentat 8.459.053 de persoane. Pragul de validare, adică 50% plus unu din persoanele cu drept de vot, a fost de 8.134.920 de persoane. Ceea ce înseamnă că cvorumul impus de lege a fost depăşit. În concluzie, Traian Băsescu ar fi trebuit să părăsească funcţia de preşedinte, fiind demis de electorat. Erorile referendumului l-au menţinut în funcţie, el exercitându-şi puterea în continuare. Şi o face cu scopuri precise şi ambiţii nemăsurate deşi a pierdut referendumul în mod lamentabil. Cifrele de la recensământ le ştia de mult, noi le aflăm acum.

  Multă lume spune: mai are un an de mandat, să acceptăm situaţia. Interesat de soarta sa, preşedintele ilegitim îşi maschează ruşinea şi lipsa de respect pentru români inventând cu mârşăvie subiecte care să abată atenţia opiniei publice spre orice altceva. De data aceasta spre Bacalaureat şi spre Liceul Dimitrie Bolintineanu. Lui Traian Băsescu i-o fi spus cineva că unul, Machiavelli, ar fi susţinut că scopul scuză mijloacele. Jupânul ilegitim din Deal n-a fost însă capabil să înţeleagă că vine o vreme când dai seamă. Se trage linie şi se face socoteala! Că aşa-i în politică…

  Voicu D. Rusu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE