More


  Zeci de olteni ţepuiţi de doi sătmăreni

  - Advertisement -

   teapa01

  Poliţia Municipiului Satu Mare a fost asaltată, la propriu, sâmbătă de 57 de persoane din judeţul Gorj. Acestea li s-au plâns purtătorilor de uniformă că au muncit timp de 40 de zile pe raza comunei Crucişor şi nu au fost plătite. Păgubiţii au recunoscut chiar şi că au muncit fără forme legale, urmând să primească, potrivit promisiunilor, 50 de lei/zi. Muncitorii, printre care femei şi bărbaţi de toate vârstele, au precizat că au muncit în condiţii improprii, în special în exploatări silvice. Poliţiştii au început o anchetă în acest caz, reuşind să identifice şi primii suspecţi: o femeie în vârstă de 32 de ani şi un bărbat în vârstă de 27 de ani.

  Poliţiştii au demarat ancheta
  Pentru a face lumină în acest caz, lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au demarat deja o anchetă. “Poliţiştii Secţiei 1 Valea Vinului Poliţie Rurală şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor verifică sesizările unor muncitori din judeţul Gorj, care reclamă că o firmă din Maramureş nu le-a plătit salariile pentru munca depusă. Aproape 50 de persoane din judeţul Gorj au sesizat în această dimineaţă (sâmbătă, n.red.) Poliţia Municipiului Satu Mare, reclamând că au efectuat lucrări în fondul forestier aparţinând Ocolului Silvic Borleşti, lucrări contractate de o firmă din Maramureş, iar la final nu şi-au primit sumele de bani cuvenite pentru munca depusă. Administratorul societăţii din Maramureş le-a relatat poliţiştilor că vineri, 12 iulie a.c., a înmânat unui reprezentant al muncitorilor, suma de 57.000 lei, reprezentând salariile tuturor persoanelor angrenate în lucrări, însă acesta a dispărut cu banii. Muncitorii, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit salariile, iar colegul lor, ce ar fi luat întreaga sumă de bani, nu mai e de găsit, s-au adunat în faţa sediului Poliţiei Municipiului Satu Mare pentru a reclama aceste aspecte. Poliţiştii sătmăreni au demarat ancheta în acest caz”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.

  Prinşi în timp record
  Poliţiştii au reuşit să îi identifice în timp record pe principalii suspecţi. Potrivit IJP Satu Mare, este vorba despre un bărbat şi o femeie. “Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor îi cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune pe Florica A, de 32 ani, şi Constantin G., de 27 ani, care, în perioada 01.06 – 12.07.2013, nu au înregistrat 52 de persoane în registrul de evidenţă al zilierilor al unei societăţi din judeţul Maramureş, care au prestat diferite servicii pentru această societate pe raza localităţii Borleşti, neachitându-le astfel salariile. În cauză urmează a se stabili prejudiciul cauzat. Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a celor ce se fac vinovaţi de încălcarea prevederilor art. 215 alin 1,3 din Codul Penal, a art.279 ind.1 din Legea nr.53/2003”, se mai arată în sursa citată.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img