More


  Disponibilizări la Finanţe

  - Advertisement -

  finante2

  Nu mai puţin de 25 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) vor fi disponibilizaţi în urma examenului oral desfăşurat în cursul zilei de miercuri. Aceştia mai au posibilitatea să se transfere la ANAF sau la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti. La finalizarea restructurărilor, la DGFP Satu Mare vor mai rămâne 388 de funcţionari.

  Potrivit afirmaţiilor făcute de directorul DGFP Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, din cei circa 160 de angajaţi ai Finanţelor sătmărene care au primit preaviz, au susţinut exemenele orale de miercuri doar 71. “Au susţinut aceste examene doar acele persoane care au primit preavizul dar nu au optat pentru un alt post sau funcţionarii unor birouri şi servicii de unde au fost desfiinţate posturi. Spre exemplu, un serviciu din cadrul DGFP, care avea opt funcţionari, a fost transformat în birou, unde mai este nevoie de doar cinci dintre ei. Pentru a-i alege pe cei mai buni a fost organizat un astfel de examen”, a precizat Ioan Mircea Ardelean.
  Directorul DGFP a mai adăugat că în urma acestor examene aproape toţi cei 71 de candidaţi au obţinut punctajul minim necesar, însă au fost luate în considerare notele în ordine descrescătoare. Astfel, din cei 71 de candidaţi 46 vor rămâne în continuare în cadrul instituţiei, în timp ce 25 dintre ei vor fi disponibilizaţi. “Cei care nu vor rămâne în instituţie mai au posibilitatea să fie transferaţi la ANAF sau la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, unde au fost scoase la concurs 350 de posturi şi, în cazul în care doresc acest lucru, vor susţine un interviu”, a mai spus Ardelean.
  La finalul restructurărilor, la DGFP Satu Mare, care va fi transformată în Administraţia Fiscală a Judeţului Satu Mare, din cei 440 de angajaţi câţi au fost iniţial, vor mai rămâne doar 388. Un număr de 22 de posturi au fost desfiinţate sau restructurate până acum, la care se mai adaugă cinci funcţionari care vor fi transferaţi la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Cluj şi cei 25 de funcţionari care urmează a fi disponibilizaţi în urma examenului oral de miercuri.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img