Locuitorii satului Medişa, dar şi ai satelor din împrejurimi au sărbătorit ieri cea de-a doua ediţie a festivalului folcloric “Io-s fecior din Medişa”, care a coincis şi cu inaugurarea noului sediu al căminului cultural din localitate. Iniţiatorul festivalului este Vlad Crasnai, un fiu al satului, care se preocupă de păstrarea tradiţiilor codreneşti şi de promovarea tinerelor talente din zonă. Având sprijinul Consiliului Judeţean şi al Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Satu Mare (CJPCCT), Vlad Crasnai şi familia lui au reuşit să strângă la un loc toţi fiii satului, precum şi locuitori din satele învecinate.
Efortul tânărului nu a rămas neobservat, acesta primind o diplomă de excelenţă pentru dedicarea şi implicarea de care a dat dovadă în organizarea acestui eveniment, fiind cel mai tânăr posesor al unei diplome de acest gen. Directorul CJPCCT, Felician Pop, a ţinut să îl felicite pe Vlad Crasnai pentru dedicarea şi implicarea lui, declarându-se mulţumit de amploarea pe care a luat-o acest festival: “De obicei, aceste diplome le primesc cei care au deja o activitate de zeci de ani în promovarea culturii sătmărene, dar Vlad o merită pentru că a reuşit să organizeze şi să se ocupe atât de frumos de acest festival care prinde rădăcini şi care a ajuns la cea de-a II-a ediţie”, a mai spus Felician Pop.
Pe scena festivalului de la Medişa au urcat interpreţii de muzică populară George Negrea, Vlad Crasnai, Roxana Şichet, Lucia Pop Borlean, Malvina Madar Iederan. Cel mai aşteptat recital a fost cel al binecunoscutului cântăreţ de muzică populară Nicolae Sabău.
Alexandra Ardelean