More

    Festivalul Porumbului de la Domăneşti, la a V-a ediţie

    porumb

    În organizarea Primăriei şi Consiliului Local Moftin, în colaborare cu Asociaţia Comunitară “Crasna Domăneşti”, duminică va avea loc la Domăneşti cea de a V-a ediţie a Festivalului Porumbului. Cu ocazia acestei sărbători vor avea loc spectacole folclorice, concursuri sportive şi culinare, precum şi un bal în aer liber.

    Festivitatea de deschidere a acestui eveniment va avea loc lângă baza sportivă Domăneşti, de la ora 13.00, unde va avea loc o slujbă religioasă oficiată de preoţii din localitate şi binecuvântarea dată de preotul greco-catolic Gheorghe Pop, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunitare “Crasna Domăneşti”, urmată de cuvântul de deschidere al primarului comunei Moftin, Gheorghe David, şi de alocuţiunile oficialităţilor prezente.
    Deschiderea oficială va fi urmată de concertul susţinut de fanfarele reunite dirijate de prof. Mircea Câcu. Programul artistic va fi deschis de trupa de dans a Asociaţiei Comunitare “Crasna Domăneşti”, urmată de “Muguraşii Moftinului” şi de trupa de dans a Forumului Democrat German din Moftinu Mare. De la ora 15.30, pe scenă va urca interpretul de muzică populară Vasile Coca, care va susţine un recital alături de orchestra sa, după care copiii şi tinerii membri ai ansamblurilor din Moftinu Mare şi Moftinu Mic, Domăneşti şi Săcuieni Bihor vor prezenta dansuri moderne.
    Invitatul special al acestui eveniment este trupa Dupla Kave din Ungaria, care va susţine un concert cu începere de la ora 19.00, urmat de recitalul interpretului de muzică populară Horea Someşan. De la ora 21.00 va urma concertul susţinut de trupa LL Junior din Ungaria, după care trupa Sincron din Satu Mare va susţine un recital de excepţie. Festivalul Porumbului din acest an se va încheia cu un bal în aer liber cu formaţia Retro Boys. În paralel cu aceste activităţi, va mai fi organizat un concurs culinar şi un meci de fotbal. Organizatorii îi invită pe toţi cetăţenii localităţii Domăneşti precum şi pe toţi cetăţenii comunei Moftin să participe, alături de prieteni, la această sărbătoare.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE