More

  Gazda senatorului Marian ameninţă şi jigneşte ca un mârlan

  Omul de afaceri Cristea Sorin, care îi oferă găzduire numitului Marian Valer într-un garaj insalubru, a continuat în cursul zilei de ieri să trimită mesaje jignitoare şi ameninţătoare la adresa directorului Gazetei de Nord-Vest, Szasz Lorand, dovedindu-şi din plin caracterul de mârlan. Cristea Sorin, cel care îl găzduieşte în garajul său pe numitul Marian Valer, a încercat miercuri să-l şantajeze şi să-l intimideze pe directorul GNV, Szasz Lorand, cerându-i brusc şi hotărât 1.000 de euro pentru un cadou făcut în trecut, constând în câteva sticle goale. Gestul a venit după publicarea unui simplu pamflet despre un virtual autodenunţ vizând un rozător, mai precis un castor, care şi-ar fi traficat influenţa în derularea procesului de lichidare a unei firme. Nu înţelegem miza şantajului, ameninţărilor şi jignirilor venite din partea omului de afaceri Cristea Sorin, dar îi reamintim că dacă totuşi are cunoştinţă despre asemenea fapte de corupţie, acesta are şi obligaţia de a anunţa autorităţile abilitate, sub formă de denunţ sau chiar de autodenunţ, după cum îi cade lui mai bine.

  Cristea cel voinicşi sticlele de aur
  După cum am mai arătat în numărul de ieri al Gazetei de Nord-Vest, apariţia unui pamflet aparent inofensiv, despre un virtual autodenunţ vizând un rozător, mai precis un castor, care şi-ar fi traficat influenţa în derularea procesului de lichidare a unei firme, a generat o adevărată isterie din partea omului de afaceri Cristea Sorin. Cu un tupeu ieşit din comun, acesta a ajuns să pretindă o sumă colosală de bani pentru un amărât de cadou de nuntă. Mai precis, Cristea îi pretinde directorului Szasz Lorand, la aproape un an de la nuntă, nici mai mult nici mai puţin decât 1.000 de euro pentru circa 50 de sticle goale, fiecare având în ea o pară. Ori Cristea Sorin nu este la curent cu preţurile (o sticlă de whisky plină, nu goală, costând sub 20 de euro), ori acesta a ajuns într-o mare jenă financiară din moment ce se dedă la asemenea porcării, făcându-se de râsul curcilor.
  Mirat de penibila tentativă de intimidare şi şantajare, directorul Szasz Lorand i-a cerut lui Cristea Sorin să-i trimită o factură pentru sticlele acelea amărâte, în care să treacă un preţ real. În jur de un leu constituie un preţ rezonabil pentru o sticlă amărâtă şi prăfuită, cu o pară în ea, chiar dacă a furnizat-o celebrul Cristea.

  Şir de mesaje cu ameninţări
  În loc să trimită factura pe mail, omul de afaceri Cristea Sorin, împreună cu soţia lui, au început ieri dimineaţă să-i trimită directorului Szasz Lorand noi mesaje jignitoare şi ameninţătoare, formulate într-un limbaj trivial, care nu le face cinste absolut deloc. Dovedind că este mai educat şi mai cumpătat, directorul Szasz Lorand nu a răspuns acestor jigniri şi ameninţări, lucru care a întărâtat şi mai mult cuplul Cristea. “Ba pu…a ; nu sorin ti -a dat sticlele. Uitate şi o sa-ti dai seama cat de prost eşti. Da pfa- ul tau crezi ca nu are probleme? Iar nr. telefonului mobil nu- i a lui sorin!!!! Pregateşte ca vin”, scrie ameninţător în primul mesaj al cuplului Cristea, expediat la ora 9.22. “A, si poţi să mă dai in judecată, sunt obişnuită cu asta”, scrie în al doilea mesaj , expediat la ora 9.41, scris probabil de Liliana Cristea la fel de agramat ca primul. “A, am uitat sa- ti spun, că neînregistrarea in contabilitate a facturilor emise tot evaziune se cheama, Economistule!!!!”, scrie cuplul Cristea în următorul mesaj, expediat la ora 9.51. Continuarea nu s-a lăsat prea mult aşteptată. “Cred ca te pui la bătaie cu cine nu trebuie. Mai bine te-ai vedea de treaba”, scrie ameninţător în următorul mesaj, expediat la ora 9.54.

  Mesaje agramate şi disperate
  Celebrul cuplu Cristea a continuat cu hărţuirea prin intermediul mesajelor jignitoare. “Iar cu sediul de ziar in garaj infect, las-o mai moale. Nici ziarul vostru de elita nu are nici măcar secretara ca va dati numarul. de telef. a ziarului fris ; de fax nici vorbă. Voi redactati subteran? Sau lucrati ca de obicei pe surse? sau bârfe. ? Sau pe la diferite mese morţi de beţi? sau la pacanele ? Ca altceva nu stii , ba !!! Ce eşti tu mă? Ziarist ? , economist,? ca te pricepi la băut cel mai bine. Moca, bineînţeles . Vezi ca iti dau material sa scrii un ziar! Da , dacă tot scrii, scrie tot”, scrie agramatul cuplu Cristea într-un SMS expediat la ora 11.40. După aproape două ore, celebrul cuplu Cristea a revenit cu un nou mesaj, la fel de agramat ca şi cele anterioare. “O stire de ultim moment! Ghere ti- a facut plângere penală pt. articolele publicate in gazetă . Prevăd că o să ai probleme, vezi că şi eu sunt citată. Formulează o apărare bună . Sau poate iei legătură cu ghere şi îşi retrage plângerea contra unui articol bun privind pastravaria . .. ştii tu care. Aia de la Adrian . Nu vreau să iti dau mai multe inform. Că le publici. Hapsanule”, scrie într-un alt SMS marca Cristea, expediat la ora 13.36. “I-am făcut pe plac cuplului Cristea şi am publicat toate mesajele jignitoare şi ameninţătoare trimise în cursul zilei de azi (ieri – n.r.). Cel puţin aşa se pot convinge toţi sătmărenii ce hram poartă cei care îi oferă găzduire în garajul lor senatorului independent Marian Valer, declarat recent incompatibil de către ANI. Dacă tot este atât de atent la detalii, îl rog pe Cristea Sorin să deschidă ochii şi să vadă la ce se pricep mai bine cei pe care-i ţine în garajul infect. Oricum, cine se aseamănă se adună. Îi mulţumesc cuplului Cristea că-mi poartă de grijă cu atâta interes”, a declarat Szasz Lorand.

  Joaca de-a factura
  Cuplul Cristea vorbeşte de ceva factură, însă probabil a uitat să o comunice şi celui de la care are pretenţia să o achite. “Aştept în continuare factura despre care vorbeşte agramatul cuplu Cristea, ca să le pot arăta sătmărenilor la ce rahaturi se dedau apropiaţii fostului meu şef, numitul Marian Valer. Mă mai aştept deja ca acest cuplu Cristea să încerce să exerseze chiar asupra mea celebra sa teorie potrivit căreia poţi băga în faliment pe oricine cu o factură falsă. Dacă tot a emis una, ar trebui să aibă şi dovada că a ajuns în mâinile mele, dar mă îndoiesc că are aşa ceva. Nu pot să nu remarc că acest Cristea Sorin se pricepe bine de tot la astfel de şmecherii de doi bani. Nu degeaba l-a avut jurist şi asociat pe fostul meu şef din umbră şi penumbră, care de altfel m-a şi prezentat soţilor Cristea. De asemenea, nu degeaba Marian Valer şi Cristea Sorin au fost cercetaţi penal pentru obţinerea de credite de milioane de dolari cu garanţii false. De altfel, mă şi aştept să fiu atacat în mod ordinar în viitorul număr al fiţuicii clandestine editate de senatorul declarat incompatibil. În acest fel, se va putea revanşa faţă de fostul său complice Cristea pentru găzduirea oferită în garaj redacţiei senatoriale şi cabinetului parlamentar”, a declarat Szasz Lorand.

  Penalii vor ieşi la iveală
  Directorul Szasz Lorand este convins că până la urmă adevărul privind învârtelile cuplului Cristea cu senatorul declarat incompatibil Marian Valer vor ieşi la iveală. “Sper să am o plângere penală din partea lichidatorului Ghere pentru articolele invocate de cuplul Cristea. Dacă voi ajunge să fiu audiat, voi spune tot ce ştiu oamenilor legii despre dedesubturile acestei afaceri. Declaraţia mea, coroborată cu alte probe existente la dosar, ca să citez un mare clasic în viaţă, vor demonstra vinovăţia tuturor celor care se fac vinovaţi de încălcarea legii în cazul la care face referire cuplul Cristea. Asta chiar dacă risc să mă pun la bătaie cu cine nu trebuie. Sunt curios cum vor reacţiona atunci, dacă deja de acuma mă jignesc şi mă ameninţă. Nu admit ca doi agramaţi falimentari precum Sorin şi Liliana Cristea, care nu mai pot ţine socoteala dosarelor penale pe care le-au avut pentru diverse înşelăciuni, să mă tot atace, încercând să mă intimideze şi să mă şantajeze cu nişte sticle goale. N-au decât să se pupe unde vor cu senatorul lor, care mai bine mă dădea afară de la GNV pe vremea aceeia decât să-mi facă cunoştinţă cu asemenea indivizi lipsiţi de caracter, din cauza cărora cică voi fi implicat în probleme penale”, a declarat Szasz Lorand.

  Un apel de ultimă oră şi de ultima oară
  În încheiere, îi reamintim omului de afaceri Cristea Sorin că, în cazul în care are cunoştinţă de vreun trafic de influenţă legat de lichidări de firme, acesta are obligaţia să sesizeze autorităţile statului, sub formă de denunţ sau chiar autodenunţ, depinde de natura faptelor. Acesta l-ar putea lua ca model pe fostul său angajat şi asociat găzduit în garaj, numitul Marian Valer, senator declarat incompatibil, care n-a ezitat să se autodenunţe la DNA, respectiv să-i denunţe pe toţi cei pe care-i cunoaşte, inclusiv pe cei cu care a colaborat sau s-a pupat. Un exemplu demn de urmat!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE