More

    Peste 520 de candidaţi pentru Bac-ul de toamnă, în Sălaj

    Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, cea la limba și literatura română, va începe la ora 9.00, candidaţii urmând să aibă la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul primirii lor. Candidaţii sunt repartizaţi în trei centre de examen, respectiv Liceul Tehnologic ”Voievodul Gelu” Zalău, Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei şi Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu” Jibou. Marţi, 27 august, este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 28 august, cea obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie. Ultima probă, la alegere, va fi susţinută de candidaţi vineri, 30 august.
    Lucrările vor fi corectate la centrul de evaluare de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Primele note vor fi afişate în 2 septembrie, afişarea rezultatelor finale, după soluţionarea eventualelor contestaţii, fiind programată pentru data de 5 septembrie.
    Trebuie precizat faptul că la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an s-au prezentat 2.225 de candidaţi. 1.298 dintre ei au reuşit să promoveze examenul, procentul de promovare la nivel de judeţ fiind de 58,34% (peste media pe ţară, care a fost de 56,4%).

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE