Petecul şi-a găsit saculSenatorul incompatibil Marian Valer face o echipă perfectă cu redactorul şef al fiţuicii sale clandestine, Bledea Mihai. Ambii suferă de mania persecuţiei, văzând la tot pasul agenţi secreţi care îi filează şi-i interceptează. În timp ce numitul Marian Valer s-a mulţumit doar să-i ameninţe cu corecţia fizică pe spionii din comandourile care cică îl urmăresc cu înverşunare, muşchetarul său Bledea Mihai s-a şi legat de un sătmărean despre care şi-a închipuit că n-are altceva mai bun de făcut decât să-l fileze cum îşi îngurgitează băutura alcoolică. Spre ghinionul lui Bledea, sătmăreanul în cauză, întâmplător un ofiţer de Armată, s-a săturat să fie acuzat de filaj ilegal şi i-a tras o palmă zdravănă peste cap. Redactorul şef s-a autovictimizat în fiţuica clandestină, permiţându-şi să-l ameninţe pe ofiţer că îi va da un răspuns de 2000 de volţi, generat de o lanternă cu electroşocuri. Aşteptăm cu nerăbdare o viitoare interpelare în Senat, prin care întreaga Armată sau numai Direcţia de Informaţii a Armatei va fi acuzată că agresează jurnaliştii din gaşca lui Marian Valer prin intermediul unui ofiţer acoperit, dar totuşi deconspirat în mod eroic de Bledea Mihai într-o noapte de beţie.

Filat inclusiv în crâşme
Incidentul s-a petrecut într-o noapte de week-end, într-un local situat la nici 100 de metri de sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, după cum reclamă numitul Bledea Mihai, acolitul senatorului incompatibil Marian Valer. Redactorul şef al fiţuicii senatoriale clandestine se afla la o masă, alături de alţi clienţi. În mod sigur, incisivul jurnalist nu consuma apă plată şi lămâie la acea oră târzie. La fel ca şi şeful şi asociatul său Marian Valer, redactorul şef de fiţuică Bledea Mihai a început să se simtă filat şi interceptat de sătmăreanul respectiv, din întâmplare maior activ în Armata Română. Sătul de acuzaţiile aberante ale numitului Bledea Mihai, maiorul s-a dus şi i-a puşcat o palmă peste ceafă. Versiunea lui Bledea este că maiorul l-a şicanat şi l-a jignit, inducând ideea că el s-a comportat ca un cetăţean model, fără să răspundă aşa-ziselor provocări.
După cum era de aşteptat, redactorul şef Bledea Mihai pe loc s-a victimizat în fiţuica sa clandestină, susţinând că Armata agresează ziarişti. Ba chiar a publicat şi poza maiorului, îndemnându-i pe superiorii ierarhici “să-l pună cu botul pe labe înainte de viitoarea întâlnire cu reporterul”. Continuând în acelaşi ton, aşa-zisul reporter Bledea Mihai îl şi ameninţă pe ofiţer cu “un răspuns de 2000 de volţi, generat de o lanternă cu electroşocuri”. În mod ciudat, articolul a fost postat ieri dimineaţă pe site-ul pe care îl administrează numitul Bledea Mihai, în umbra şi penumbra numitului Marian Valer. Apoi a fost şters fără nicio explicaţie de pe site-ul care n-a fost funcţional timp de câteva ore. Sătmărenii sunt deosebit de curioşi să afle care au fost motivele ştergerii intempestive,poate la certat coordonatorul care asa bou cum este a realizat ca prin articolul scris de oul Bledea ameninta un om nevinovat si ramane si proba.Asta e prost sa fi noroc ca esti domnule scandalagiu!

Doi “persecutaţi” strâns legaţi
Zicala “petecul şi-a găsit sacul” este mai valabilă ca niciodată în cazul senatorului incompatibil Marian Valer şi al redactorului său şef Bledea Mihai. Ambii suferă de mania persecuţiei din partea serviciilor secrete. Ambii văd la tot pasul comandouri spioni care îi filează şi îi interceptează. Este de ajuns ca un simplu trecător să se uite puţin mai insistent la cei doi şi imediat este catalogat drept ofiţer de informaţii pus pe urmele lor. Sau cel puţin un colaborator al serviciilor. De altfel, senatorul incompatibil Marian Valer s-a plâns în mod public că este filat de adevărate comandouri de agenţi ai Serviciului Român de Informaţii şi ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne.
Pe lângă interceptarea tuturor convorbirilor telefonice, dar şi ambientale, pe stradă, în diverse magazine, restaurante, pieţe, aeroporturi, inclusiv prin intermediul unui microbuz cu o staţie specială, fiind urmărit de cel puţin trei echipe de filaj, una la Bucureşti şi două la Satu Mare, senatorul incompatibil Marian Valer a afirmat că a fost filat inclusiv dintr-un elicopter pe care nu l-a văzut, ci doar l-a auzit. De asemenea, a declarat public că este bolnav cu capul, susţinând că ischemiile pe creier i-au fost provocate de serviciile secrete. Afirmaţiile sale au devenit subiect de băşcălie în presa centrală, Marian Valer ajungând să fie numit senatorul Che Guevara, senatorul elicopter sau senatorul OZN.
De asemenea, senatorul incompatibil Marian Valer a afirmat în mod public că va lua măsuri împotriva spionilor filatori, care au existat probabil doar în mintea sa, ameninţând că îi va spânzura cu capul în jos în centrul Sătmarului. Faptul că nu a reuşit să spânzure cu capul în jos niciun filator spune multe despre seriozitatea afirmaţiilor numitului Marian Valer. Ciudat este faptul că în timp ce senatorul incompatibil mai caută filatorii închipuiţi, redactorul său şef a reuşit “să identifice” cu uşurinţă unul în persoana unui ofiţer al Armatei Române. Probabil că la această “reuşită” a contribuit din plin şi alcoolul îngurgitat pe înserat.

O echipă de mare valoare
Provocarea de scandal în locurile publice este o altă trăsătură care-i uneşte pe numiţii Marian Valer şi Bledea Mihai. Filmuleţele care prezintă felul agresiv în care s-a comportat senatorul incompatibil Marian Valer cu jurnalista Ioana Gavrău în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, dar şi cu foştii săi colaboratori, jurnaliştii Szasz Lorand şi Ciprian Bâtea, pe terasa unui local din buricul Sătmarului, pot fi urmărite pe Internet. Înregistrările respective spun totul despre caracterul numitului Marian Valer, ajuns din pură întâmplare şi dintr-o mare greşeală senator al României.
Nici comportamentul redactorului şef Bledea Mihai nu diferă deloc de cel al şefului şi asociatului său, incompatibilul Marian Valer. Bledea este cunoscut oamenilor de ordine din localurile sătmărene drept un client care a provocat scandaluri de mai multe ori pe fondul consumului frecvent de alcool, un alt lucru care-l uneşte cu şeful şi asociatul său senatorial de la fiţuica clandestină.
Cel puţin, în urma incidentului cu ofiţerul de Armată, sătmărenii au aflat ce hram poartă redactorul şef al fiţuicii coordonate de senatorul incompatibil Marian Valer. Un individ care-şi duce veacul prin crâşmele Sătmarului, aflat frecvent sub influenţa alcoolului şi nu numai, pus mai mereu pe scandal. Cam aceasta ar fi “onesta” echipă care are pretenţia că împarte dreptate pe pâine în judeţul Satu Mare, împroşcând cu noroi în toţi cei pe care ajung să-i considere adversari. În mod clar petecul Bledea şi-a găsit sacul Marian.

Alex Ohaha

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts