Primăria Odoreu a înlocuit acoperişul sălii de sport din fonduri propriiodoreu

Consiliul Local şi Primăria comunei Odoreu au decis schimbarea acoperişului sălii de sport a şcolii generale din localitate din fonduri proprii. Primarul Dumitru Pop a precizat că în acele comune unde există deja săli de sport nu au mai fost alocate fonduri suplimentare de la bugetul de stat, astfel că a trebuit să se descurce din fondurile proprii. “Înainte era un acoperiş de azbociment care între timp s-a deteriorat, astfel că apa de ploaie se scurgea pe parchetul din incinta sălii. Primăria, împreună cu Consiliul Local, am decis alocarea unei sume de 40.000 de lei din bugetul local pentru a moderniza acoperişul şi înlocuirea plăcilor de azbociment cu ţiglă de calitate. Lucrarea este aproape finalizată. Ne bucurăm că noi, spre deosebire de alte comune care nu reuşesc să se gospodărească, reuşim să găsim fondurile necesare pentru aceste reparaţii”, a precizat primarul Dumitru Pop.
Directorul Şcolii Gimnaziale Odoreu, Livia Sarca, a apreciat efortul făcut de edilii comunei adăugând că această lucrare era necesară. De asemenea, a mai precizat că în prezent se află în plină desfăşurare o serie de lucrări în incinta şcolii din fonduri extrabugetare. “Pe lângă acoperişul nou de la sala de sport, pentru care mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Odoreu, au fost modernizate şi igienizate sălile de clasă şi toaletele şi au fost amenajate sălile pentru clasa pregătitoare, în scurt timp urmând să ajungă şi mobilierul. În prezent se lucrează intens la treptele de acces în şcoală, atât ale elevilor cât şi ale profesorilor, precum şi la reabilitarea aleilor din curtea şcolii. Ne dorim ca până la începerea şcolii să finalizăm toate aceste lucrări”, a mai adăugat Livia Sarca.
Primarul Dumitru Pop a mai afirmat că intenţionează ca anul următor să modernizeze în totalitate şcoala cu ajutorul unui proiect din fonduri europene, aflat în prezent în studiu de fezabilitate.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts