More

  Workshop pe tema soluţiilor GIS pentru companiile de apă

  apaserv

  În organizarea Asociaţiei Române a Apei şi a Centrului de Formare şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Apei, în perioada 21-24 august, la Satu Mare se desfăşoară reuniunea Workshop – Soluţii GIS (Sisteme Geografice Informatice) dedicate companiilor de apă – Comisia IT&C.
  Deschiderea oficială a acestui seminar a avut loc ieri, 22 august, directorul general al S.C. Apaserv Satu Mare S.A. – ing.Dan Stegerean întâmpinând participanţii, exprimându-şi mulţumirea faţă de faptul că municipiul Satu Mare este gazda acestui eveniment.
  La acest seminar participă specialişti din cadrul companiilor de apă din România, acesta fiind dedicat celor mai actuale subiecte din domeniul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor. Sunt prezenţi 24 de reprezentanţi de la societăţile de apă din Satu Mare, Buzău, Oradea, Arieş, Slatina, Suceava , Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Iaşi, Constanţa, Bacău, Baia Mare şi Târgu Mureş.
  Agenda generală propusă a seminarului cuprinde: instrumente pentru GIS – modelare, dedicate serviciilor de alimentare cu apă; experienţa moderatorilor de servicii în dezvoltarea GIS; lecţii învăţate în procesul de licitaţie a serviciilor de GIS în cadrul proiectelor cu finanţare europeană.
  În cadrul acestui eveniment se va organiza şi o vizită tehnică la compania de apă din Budapesta, în vederea realizării unui schimb de experienţă pe tema dezvoltării unui sistem informatic integrat.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE