More

  Comerţ deficitar la produse congelate

  carne-decongelata

  În urma acţiunilor de control efectuate de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare la unităţile care comercializează produse congelate, desfăşurate în perioada 12-23 august, au fost aplicate amenzi de peste 50.000 de lei şi au fost retrase temporar de la comercializare aproape 120 de kg de astfel de produse. Au fost depistate nereguli atât în ceea ce priveşte etichetarea şi informarea potenţialilor cumpărători, cât şi în ceea ce priveşte afişarea preţurilor.
  Acţiunea de control a vizat verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată, şi anume carne, peşte, legume, fructe, pe de o parte, şi îngheţată, pe de altă parte. În total, au fost verificaţi 13 operatori economici din judeţ, fiind verificate 474 kg de produse congelate. Au fost identificate deficienţe referitoare la lipsa elementelor de informare caracterizare a produselor congelate, şi anume lipsa menţiunii privind condiţiile de păstrare, traducerea informaţiilor în limba română, a etichetelor uşor vizibile, preţuri neafişate precum şi lipsă menţiuni suplimentare de etichetare la produsele la care legislaţia impune acest lucru.
  Toţi cei 13 agenţi economici verificaţi de comisarii de la Protecţia Consumatorilor au fost sancţionaţi, cuantumul amenzilor ridicându-se la 50.500 de lei. De asemenea, a fost oprită temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor cantitatea de 118 kg produse congelate cu abateri.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE