More


  Cununie civilă, programată on-line

  =

  torja

  Veste bună pentru viitorii miri. Cel mai probabil din luna decembrie vor fi scutiţi de un drum în plus la Starea Civilă. Şi asta pentru că se implementează un program prin care rezervările pentru cununii se vor putea face şi prin intermediul internetului.

  Spre deosebire de alte oraşe din ţară unde sistemul de rezervare on-line funcţionează deja, la noi aplicaţia este realizată şi va fi coordonată de specialiştii Primăriei, fără ca introducerea sistemului să genereze noi taxe. Potrivit celor declarate de către directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, Ionel Torja, programarea on-line a cununiei civile va putea fi realizată de către oricare dintre tinerii sătmăreni, chiar şi cei aflaţi peste hotare. Rezervarea se va putea face cu un an mai devreme dar nu cu mai puţin de zece zile înainte de data căsătoriei. Practic, acest program îi va scăpa pe viitorii însurăţei de un drum în plus şi va descongestiona munca lucrătorilor.
  Programul ce va putea fi accesat pe site-ul Primăriei Satu Mare va fi disponibil de la finele acestui an. Programarea on-line a căsătoriei civile va putea fi realizată în doar câteva minute. După confirmarea datei şi orei, viitorii miri vor primi pe adresa de e-mail lista actelor necesare pentru a se putea cununa. Cu acest dosar vor trebui însă să se deplaseze personal la ghişeul Serviciului de Stare Civilă. O altă noutate pentru cei care fac nuntă anul viitor este aceea că dacă vor dori să fie cununaţi de ofiţerul de stare civilă în afara sediului Primăriei vor trebui să achite o taxă de 500 lei. Asta în cazul în care nu fac parte din categoriile speciale care pot avea această solicitare, şi anume puşcăriaşii sau persoanele nedeplasabile din motive medicale.

  Lorena Georgi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img