More


  Denunţătorul de serviciu al Sătmarului

  - Advertisement -

  valer

  Încercând să folosească Poliţia ca instrument al răzbunărilor sale, senatorul independent Marian Valer, declarat recent incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, a reuşit să se facă din nou remarcat cu o performanţă care nu-i face cinste absolut deloc. Potrivit evidenţelor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, acesta a devenit recordmanul absolut al denunţătorilor. În numai trei luni, acesta a depus la Poliţie în jur de 20 de denunţuri penale, majoritatea acestora vizându-i pe foştii săi colaboratori. Deşi acuzaţiile lansate de numitul Marian Valer sunt de-a dreptul aberante, poliţiştii trebuie să deschidă anchete amănunţite în fiecare caz în parte. Din păcate, cheltuielile provocate de aceste anchete total inutile nu vor fi suportate de denunţătorul de serviciu al judeţului, ci de contribuabilii sătmăreni.

  Record de denunţuri penale
  Senatorul independent, declarat incompatibil de către ANI, pe numele său de scenă Marian Valer a reuşit o mare şi deloc lăudabilă performanţă. Începând din luna mai, acesta a depus circa 20 de denunţuri penale la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare. Denunţurile sale penale vizează diverse fapte închipuite şi îi vizează în special pe foştii săi colaboratori. Unii dintre ei sunt reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Faptele reclamate aproape că acoperă întreaga paletă a Codului Penal. Deocamdată, adversarii numitului Marian Valer au scăpat doar de acuzaţiile de contrabandă, trafic de droguri şi trafic de persoane.
  Din păcate, legea îi obligă pe poliţiştii sătmăreni să se ocupe de toate sesizările nefondate ale senatorului incompatibil, deşi acestea ar merita să ajungă doar la coşul de gunoi. Multe dintre denunţuri sunt atât de penibile încât pe poliţiştii care trebuie să le cerceteze pur şi simplu îi apucă râsul când le citesc. Faptul că senatorul Marian Valer a recunoscut în mod public că suferă cu capul spune multe despre seriozitatea denunţurilor sale.

  Poliţia, implicată în răzbunări personale
  Toate aceste denunţuri depuse de senatorul independent şi incompatibil au un singur scop. Numitul Marian Valer încearcă să folosească o instituţie a Statului Român, în speţă Poliţia, pentru a-şi satisface setea de răzbunare. Aproape toate denunţurile penale sunt îndreptate împotriva foştilor săi colaboratori, care au refuzat să-i mai îndeplinească dispoziţiile absurde începând din luna mai a acestui an. Senatorul independent şi incompatibil nu a putut suporta gândul că, datorită comportamentului său tot mai haotic şi lipsit de discernământ, a rămas aproape singur. De fapt, alături de el a mai rămas doar jurnalistul Bledea Mihai, pe care l-a momit cu funcţia de redactor şef al fiţuicii sale. “Nu avem ce să facem cu acest Marian Valer. Ştim că toate plângerile au ca scop răzbunarea. Deşi este vorba despre nişte acuzaţii aberante, suntem obligaţi să le verificăm. În plus, ne şi tot atacă prin fiţuica sa, dându-ne de înţeles că vom deveni ţintele sale dacă nu le facem zile negre celor pe care i-a reclamat. Mă mir că nimeni nu ia atitudine împotriva acestor presiuni exercitate asupra poliţiştilor”, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, un ofiţer superior din cadrul IPJ Satu Mare.

  Cine suportă cheltuielile anchetelor?
  Pe lângă faptul că senatorul independent a devenit campionul denunţătorilor, demersurile sale au consecinţe mult mai grave. În primul rând, o mulţime de persoane vor fi obligate să-şi piardă vremea dând declaraţii vizavi de acuzaţiile aduse de senatorul Marian Valer. O mulţime de poliţişti se vor ocupa de dosarele întocmite în urma denunţurilor senatoriale, audiind acuzaţii şi martorii lor. Alţi poliţişti ar trebui să fie mobilizaţi pentru ridicarea aşa-ziselor probe pe care numitul Marian Valer le-a indicat în denunţurile sale. Să nici nu mai pomenim de costul eventualelor expertize pe care le-ar putea cere denunţătorul de serviciu al Sătmarului.
  Din păcate, toate aceste cheltuieli inutile legate de anchetele cerute de senatorul independent şi incompatibil Marian Valer vor fi suportate din banii contribuabililor. Căci din banii lor vor fi achitate salariile poliţiştilor implicaţi în anchete, precum şi toate celelalte cheltuieli legate de acestea. Iar rezultatele acestor anchete împotriva unor oameni nevinovaţi sunt previzibile, în pofida presiunilor exercitate de senatorul Marian prin intermediul fiţuicii sale clandestine. Cu alte cuvinte, numitul Marian Valer va provoca o nouă cheltuială inutilă pe banii sătmărenilor, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul Anderco. Şi atunci, la instigarea lui Marian Valer, s-au cheltuit sume imense de bani pe ample anchete penale, însă fără niciun rezultat, instanţa dispunând achitarea tuturor membrilor lotului Anderco.

  Sătmărenii, sătui de Marian Valer
  În timp ce majoritatea sătmărenilor se adresează poliţiştilor numai în cazuri întemeiate, senatorul independent şi incompatibil Marian Valer abuzează de funcţia sa, angrenând Poliţia în războaiele sale personale. Spre ghinionul său, oamenii nu mai sunt atât de proşti pe cât îi crede şi s-au prins care sunt de fapt mizele acestor denunţuri. Oricum, sătmărenii nu mai dau doi bani pe denunţurile şi autodenunţurile sale, căci cunosc foarte bine caracterul acestui justiţiar autointitulat. Nu degeaba a reuşit să devină, în numai trei luni de zile, cel mai detestat politician din judeţul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img