More


  Edilii negreşteni, atenţi la problemele pensionarilor

  - Advertisement -

  cln

  Aprobarea criteriilor de selecţie a beneficiarilor serviciilor asigurate de centrul de zi pentru persoanele vârstnice, alocarea unor sume însemnate pentru premierea cuplurilor de aur, aprobarea documentaţiei pentru amenajarea unei zone din centrul oraşului sau un schimb de terenuri în zona Luna Şes au fost doar câteva din proiectele de hotărâre discutate ieri în cadrul şedinţei Consiliului Local Negreşti Oaş. Consilierii locali au aprobat marea majoritate a acestor proiecte de hotărâre din cele opt de pe ordinea de zi, cu excepţia ultimului care a fost amânat pentru o şedinţă viitoare.

  Criterii de selecţie
  Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Negreşti Oaş a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea criteriilor de selecţie a beneficiarilor de servicii asigurate în centrul de zi pentru persoanele vârstnice. Astfel, potrivit raportului de specialitate prezentat de şeful serviciului APL din cadrul Primăriei Negreşti Oaş, Irina Grigoraş, activităţile de aici se vor desfăşura în două categorii şi anume activităţi de socializare şi recreere, ce presupun întâlniri ale vârstnicilor şi petrecerea timpului liber într-un cadru organizat, şi asigurarea unei mese calde zilnic pentru 50 de persoane vârstnice cu o situaţie mai precară, la domiciliul acestora.
  Pentru a beneficia de prima categorie, persoanele trebuie să aibă domiciliul pe raza oraşului Negreşti Oaş, să aibe vârsta legală de pensionare, să nu sufere de boli contagioase sau psihice. Pentru a beneficia de o masă caldă zilnic, se are în vedere, în principal, venitul fiecărui solicitant. Sunt laute în considerare persoanele vârstnice fără niciun venit, cu venituri mai mici de 350 de lei lunar sau cu pensie cumulată a celor doi soţi de până la 700 de lei, sau vârsnicii cu pensia cuprinsă între 350 şi 550 de lei lunar. Pe baza acestor criterii va fi acordat un anumit punctaj în funcţie de care vor fi aleşi cei 50 de beneficiari.
  Atât primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, cât şi majoritatea consilierilor locali au afirmat că prin realizarea acestui obiectiv se doreşte ajutorarea persoanelor vârstnice cu o situaţie materială precară, iar hotărârea a primit votul consilierilor, urmând ca în perioada următoare să fie făcute unele modificări, dacă va fi necesar.

  Bani pentru premierea “Cuplurilor de aur”
  Tot în cadrul şedinţei de ieri consilierii locali negreşteni au aprobat şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local al oraşului Negreşti Oaş în sensul alocării unei sume de 22.500 de lei pentru premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. “În acest an avem 25 de cupluri de aur în oraş şi fiecare va primi un premiu în valoare de 500 de lei. Această recunoştinţă din partea noastră va fi oferită acestor cupluri cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice”, a precizat Aurelia Fedorca.
  De asemenea, după discuţii privind prioritatea investiţiei, consilierii locali au votat şi proiectul de hotărâre privind amenajarea zonei centrale din zona BCR – Dispensarul TBC din Negreşti Oaş. “Am identificat câteva zone care nu sunt afectate de lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare. Una dintre aceste zone este şi cea de lângă Dispensarul TBC care, fiind ultracentral, reprezintă o prioritate”, a precizat primarul Fedorca. În cele din urmă, consilierii au votat şi acest punct de pe ordinea de zi, iar investiţia va fi făcută de la bugetul local.
  Totodată, a mai fost aprobat un schimb de terenuri în zona Luna Şes între o persoană fizică şi oraşul Negreşti Oaş, regulamentul de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a Muzeului Ţării Oaşului Negreşti Oaş, fiind desemnat şi consilierul local care va face parte din comisia de evaluare în persoana lui Ioan Sarca, precum şi un PUZ pentru schimbarea destinaţiei unui spaţiu de locuit în zonă mixtă.
  Ultimul punct al şedinţei de ieri, cel cu privire la valorificarea unei cantităţi de masă lemnoasă, a fost amânat pentru o şedinţă următoare fiind solicitate mai multe explicaţii din partea ocolului silvic care administrează pădurile aflate în proprietatea oraşului Negreşti Oaş.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img