More


  Festivalul Porumbului de la Domăneşti, o sărbătoare de suflet

  =

  domanesti

  Manifestările celei de a V-a ediţii a Festivalului Porumbului de la Domăneşti s-au desfăşurat duminică, evenimentul fiind organizat de Primăria şi Consiliul Local Moftin, în colaborare cu Asociaţia Comunitară “Crasna Domăneşti”. Cu această ocazie au fost organizate o serie de spectacole folclorice, concursuri sportive şi culinare, precum şi un bal în aer liber.

  Sărbătoare de suflet, devenită tradiţie
  După un recital susţinut de fanfarele reunite dirijate de prof. Mircea Câcu, a urmat deschiderea oficială la care au participat subprefectul Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Elisabeta Bekessy, primarul comunei Moftin, Gheorghe David, preotul Gheorghe Pop, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunitare “Crasna Domăneşti”, reprezentanţi ai partidelor politice, consilieri locali, alţi invitaţi.
  În cuvântul de deschidere, primarul Gheorghe David a declarat că Festivalul Porumbului este o sărbătoare de suflet devenită deja o tradiţie ajungând la a V-a ediţie. “Este o sărbătoare legată de rodul pământului şi a celor care îl muncesc”, a mai spus primarul David, mulţumind totodată tuturor celor care au contribuit la organizarea acestei sărbători, precum şi Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat. La rândul său, Cristian Sasu a precizat că această sărbătoare s-ar putea numi şi sărbătoarea oamenilor harnici şi l-a felicitat pe primar pentru întreaga sa activitate.
  Preşedintele CJ, Adrian Ştef, l-a felicitat la rândul său pe primarul Gheorghe David, pe care îl consideră unul dintre campionii judeţului în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene, precum şi Primăria şi Consiliul Local Moftin pentru organizarea acestei sărbători. “Consiliul Judeţean se ocupă de toate zonele judeţului, deci şi de locuitorii din Domăneşti. După cum se poate observa, am reuşit să asfaltăm drumul judeţean dintre Moftinu Mic şi Domăneşti şi se lucrează intens la podul de la intrarea în localitatea dumneavoastră. De asemenea, împreună am reuşit reabilitarea şcolii urmând să fie construită o grădiniţă nouă, şi vor continua lucrările la reţelele de apă şi canalizare din comună”, a mai spus Ştef. De asemenea, a transmis şi mesajul vicepreşedintelui Mircea Govor, care din motive obiective nu a putut fi prezent la sărbătoarea de la Domăneşti, şi care i-a asigurat de tot sprijinul său în derularea investiţiilor din comună.
  Preşedintele Asociaţiei Comunitare “Crasna Domăneşti”, preotul Gheorghe Pop, a rostit o rugăciune şi a binecuvântat sărbătoarea de la Domăneşti, după care primarul Gheorghe David a declarat deschise manifestările Festivalului Porumbului.

  A început distracţia
  Apoi s-a dat startul distracţiei cu programele artistice prezentate de trupa de dans a Asociaţiei Comunitare “Crasna Domăneşti”, de “Muguraşii Moftinului” şi de trupa de dans a Forumului Democrat German din Moftinu Mare. Pe scenă a urcat apoi cunoscutul interpret de muzică populară Vasile Coca, din Zalău, care a susţinut un recital alături de orchestra sa, apreciat de public, după care copiii şi tinerii membri ai ansamblurilor din Moftinu Mare şi Moftinu Mic, Domăneşti şi Săcuieni Bihor au prezentat o serie de dansuri moderne.
  Trupa Dupla Kave din Ungaria, care a avut statut de invitat special, a susţinut seara un concert de excepţie, urmat de recitalul interpretului de muzică populară Horea Someşan. După lăsarea întunericului a urmat concertul susţinut de trupa LL Junior din Ungaria, după care trupa Sincron din Satu Mare a susţinut un recital de excepţie. Festivalul Porumbului din acest an s-a încheiat cu un bal în aer liber cu formaţia Retro Boys.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img