More

  Marian Valer, senator de lux

  valerNumitul Marian Valer, senator independent şi declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, se poate lăuda cu performanţa că a ajuns cel mai bine plătit parlamentar din ţară în raport cu munca prestată. Pentru cel mult opt ore petrecute săptămânal în şedinţele de plen ale Senatului României, acesta umflă un salariu întreg, suma forfetară întreagă şi i se mai şi decontează transportul din Satu Mare până la Bucureşti şi retur. Un sătmărean cu un salariu bunicel are nevoie de aproape un an şi jumătate pentru a câştiga suma pe care o încasează numitul Marian Valer într-o singură lună pentru a pierde vremea în Capitală. În acelaşi timp, senatorul independent şi declarat incompatibil nu se poate lăuda nici cu activitatea sa în teritoriu, în condiţiile în care a fost exclus din viaţa publică a judeţului Satu Mare.

  Muncă de câteva ore pe săptămână
  Exclus din toate comisiile permanente, numitul Marian Valer, afiliat grupului parlamentar al Partidului Poporului Dan Diaconescu, trebuie să se prezinte numai la lucrările în plenul Senatului, care durează câteva ore luni şi câteva ore marţi. În rest, probabil că îşi consumă timpul de lucru în Grupul de prietenie cu Parlamentul din Danemarca. Pentru această activitate deosebit de solicitantă, senatorul independent Marian Valer beneficiază de un salariu întreg de parlamentar, de suma forfetară pentru funcţionarea cabinetului senatorial şi de transport gratuit de la Satu Mare până la Bucureşti şi retur. Concret, senatorul independent şi declarat incompatibil încasează 4.500 lei reprezentând salariul său de parlamentar, 10.500 lei reprezentând suma forfetară şi i se decontează drumul cu avionul înspre Bucureşti şi apoi de acolo înapoi spre Satu Mare. O sumă enorm de mare pentru o activitate atât de redusă.

  Nota de plată costisitoare, achitată de sătmăreni
  Un sătmărean cu un salariu de 1.000 de lei pe lună are nevoie de aproape un an şi jumătate pentru a câştiga suma pe care o încasează numitul Marian Valer într-o singură lună, dacă adăugăm şi costurile deplasărilor sale în Bucureşti. În concluzie, pentru cele maxim 30 de ore petrecute în şedinţele de plen ale Senatului, numitul Marian Valer poate fi catalogat fără niciun fel de probleme drept un parlamentar de lux. Adică un parlamentar care încasează un purcoi de bani fără să facă aproape nimic pentru a-i merita. Din păcate, nota de plată pentru acest senator de lux este achitată din buzunarul contribuabililor sătmăreni, care abia reuşesc să supravieţuiască de la o lună la alta.

  Activitate zero barat în teritoriu
  Spre ghinionul său, numitul Marian Valer nu se poate lăuda nici cu activitatea sa în teritoriu. Sătmărenii habar n-au unde să-l caute pe reprezentantul lor în Senatul României. Potrivit datelor oficiale, Marian Valer ar trebui să poate fi găsit în fiecare vineri, între orele 9.00-14.00, în Palatul Administrativ. Numai că numitul Marian Valer a fost evacuat din spaţiul ocupat în Palatul Administrativ încă din luna mai a acestui an. După ce a fost dat afară cu şuturi în fund din sediul Gazetei de Nord-Vest de pe strada Mihai Viteazul, senatorul independent şi-a mutat biroul parlamentar în garajul casei omului de afaceri Cristea Sorin, situată pe strada George Coşbuc nr.60 din municipiul Satu Mare. Numai că Marian Valer refuză să raporteze la Senat faptul că a ajuns cu biroul parlamentar într-un amărât de garaj. Cu toate acestea, plăteşte lunar din bani publici trei angajaţi la acest birou parlamentar de garaj, pe care îi foloseşte doar la editarea şi distribuirea fiţuicii sale ordinare şi calomniatoare.
  De aproape patru luni, de când a sărit în mod ruşinos în barca PPDD, senatorul Marian a dispărut cu desăvârşire din viaţa publică sătmăreană. Probabil că îi este ruşine să dea ochii cu şefii din administraţia judeţeană pe care i-a calomniat şi i-a denunţat în ultimul hal. Oricum, nimeni nu îi simte absolut deloc lipsa.

  Un record extrem de ruşinos
  Din cauza comportamentului său de neam prost, numitul Marian Valer a ajuns deţinătorul unui adevărat record, fiind primul parlamentar de la Revoluţie încoace care nu este membru în nicio comisie permanentă. Conducerea centrală a PSD a decis în 20 mai 2013 excluderea senatorului Marian Valer din partid, ca urmare a atacurilor virulente la adresa colegilor din judeţ şi a celor din Bucureşti. În 22 mai 2013, numitul Marian Valer a fost exclus şi din grupul PSD de la Senat. Cu această ocazie, a fost dat afară şi din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, respectiv din Adunarea Parlamentară a Francofoniei, fiind în prezent doar membru al Grupului de prietenie cu Parlamentul din Danemarca. Din această postură, nu îi poate ajuta absolut deloc pe cei pe care a reuşit să-i prostească să-l voteze atât la alegerile parlamentare din 2008, cât şi la cele din 2012. Dacă ar avea puţin bun-simţ, ar trebui să-şi dea de urgenţă demisia din Senat, întrucât nu mai reprezintă pe nimeni în Camera Superioară a Parlamentului.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE