More

    Peste 600 de absenţi la Bac-ul de toamnă

    bac

    De la probele scrise ale celei de a doua sesiuni a examenelor de bacalaureat din acest an au absentat, în total, 613 candidaţi. De asemenea, trei dintre cei prezenţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudare.

    Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, cei mai mulţi absenţi au fost înregistraţi la proba a treia, proba obligatorie a profilului, Matematică şi Istorie, unde din cei 926 înscrişi s-au prezentat doar 708, absentând 218 candidaţi. Astfel, din cei 807 înscrişi la Matematică au fost prezenţi doar 610, lipsind 197 de candidaţi, iar la Istorie, din cei 119 înscrişi s-au prezentat doar 98, lipsind 21.
    Totodată, la a patra probă, la disciplina la alegere, din cei 764 de candidaţi înscrişi s-au prezentat doar 568, fiind absenţi 196. De asemenea, de la proba la Limba română au lipsit 189 de candidaţi, din cei 889 înscrişi fiind prezenţi doar 700. În fine, şi de la proba la Limba maternă au lipsit zece candidaţi, din cei 68 înscrişi prezentându-se la examen doar 58 de candidaţi. Astfel, în total, de la probele scrise ale Bac-ului de toamnă au absentat 613 candidaţi.
    Demn de remarcat este şi faptul că trei candidaţi au fost eliminaţi din examen. Doi dintre ei, unul care a susţinut examenul la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, iar celălalt la Liceul tehnologic “George Bariţiu” Livada, au fost eliminaţi de la proba de Limba română, în timp ce un alt candidat a fost eliminat în timp ce susţinea proba la disciplina la alegere la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”. Toţi trei au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze.
    Rezultatele la Bac-ul de toamnă vor fi afişate azi la centrele de examen, până la ora 12. Tot azi, între orele 12-16, candidaţii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii, la centrele de examen unde au susţinut probele scrise.

    Florin Dura

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE