More


  Poşta sătmăreană, decimată prin reorganizare

  =

  trandafir

  În vederea disponibilizărilor din cadrul Companiei Naţionale Poşta Română, în reţeaua poştală din judeţul Satu Mare au fost operate mai multe modificări. Reprezentanţii Poştei sătmărene nu ştiu încă cu certitudine când vor primi preavizele cei care urmează a fi disponibilizaţi, dar se presupune că nu mai devreme de finele acestei luni.
  După cum se ştie, din judeţul Satu Mare vor fi disponibilizaţi 71 de poştaşi, din care 57 şi-au depus deja cereri de disponibilizare în condiţiile în care vor primi salariile compensatorii. Potrivit celor afirmate de preşedintele filialei Satu Mare a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Trandafir Tripon, săptămâna trecută a avut loc testarea personalului angajat în acele unităţi poştale în care există excedent de personal. “La aceste testări au participat 30 de angajaţi din care ultimii opt după mediile obţinute vor fi disponibilizaţi. În scurt timp vom afla şi rezultatele acestor testări şi cine sunt cei care vor pleca”, a precizat Trandafir Tripon.
  Până atunci, însă, la nivel judeţean a fost definitivată structura organizatorică a Poştei. Conform celor afirmate de liderul de sindicat Trandafir Tripon, în urma acestor decizii a fost desfiinţat Oficiul Poştal nr.3 care a fost transformat în ghişeu în subordinea Oficiului Poştal nr. 5. Astfel că în judeţ vor mai exista şase oficii urbane (nr. 1 şi nr. 5 din Satu Mare precum şi cele din Carei, Tăşnad, Ardud şi Livada) şi şase rurale (Halmeu, Turţ, Medieş, Bixad, Berveni şi Sanislău). Totodată, în urma reorganizărilor, au fost desfiinţate 25 de ghişee poştale care au fost transformate în agenţii, astfel că din cele 45 existente până acum au mai rămas doar 20.
  În ceea ce priveşte agenţiile  poştale, numărul acestora a crescut. Patru dintre cele 55 existente până acum, şi nume cele din Coca, Bercu, Lipău şi Apateu, au fost desfiinţate, astfel că s-a ajuns la 51. La acestea se mai adaugă cele 25 de ghişee transformate din agenţii, astfel că numărul total al acestora a ajuns la 76. Potrivit lui Trandafir, noua organizare nu va funcţiona decât după ce vor avea loc disponibilizările. “Încă nu am primit nimic în ceea ce priveşte disponibilizările şi nu ştim cu certitudine când vor primi cei disponibilizaţi preavizele. Personal cred că acest lucru nu se va întâmpla până la sfârşitul acestei luni. Abia după ce vor avea loc disponibilizările activitatea se va desfăşura potrivit noii organizări”, a mai spus liderul de sindicat. Acesta a mai dorit să precizeze că indiferent de numărul de angajaţi sau de forma de organizare (oficii, ghişee sau agenţii), Poşta Română va presta aceleaşi servicii ca până în prezent, iar clienţii nu vor avea de suferit.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img