More


  Pot fi depuse cererile pentru subvenţiile la bovine

  =

  vaci

  Fermierii sătmăreni pot depune, atât la sediile regionale cât şi la sediul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Satu Mare, cererile de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine. Cererile pot fi depuse până în data de 28 octombrie atât pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte cât şi pentru schemă decuplată de producţie în sectorul carne. Pot beneficia de aceste scheme de plată, o singură dată pe an, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional. Solicitanţii trebuie să depună o cerere de solicitare a primei aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrul local sau judeţean APIA unde este înregistrată exploataţia, însoţită de copia de pe buletinul de identitate sau cartea de identitate, codul unic de înregistrare şi certificatul de înregistrare, copie de pe paşaportul fiecărui animal pentru care se solicită primă şi copie de pe dovada de înregistrare a beneficiarilor în sistemul de administrare a cotelor de lapte precum şi a cantităţilor de lapte livrate sau vândute direct în anul de cotă 2012 – 2013. Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal în baza documentelor notariale.
  Prima pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte se acordă producătorilor agricoli care au exploataţia de bovine înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei, solicitantul este înregistrat în sistemul de administrare a cotei de lapte în anul de cotă 2012 – 2013 şi a livrat sau vândut direct o cantitate de minim 3 tone lapte în anul de cotă 2012 – 2013. Prima pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne se acordă producătorilor agricoli care deţin un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minim 16 luni, la data de referinţă de 31 ianuarie 2013 şi exploataţia de bovine este înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data de referinţă 31.01.2013 şi la data solicitării primei. Prima pentru această schemă se acordă pentru un efectiv de minim 3 capete bovine cu vârsta de minim 16 luni, la care se poate adăuga şi tineret bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă.
  Anul trecut, la nivelul judeţului Satu Mare au fost depuse cereri pentru peste 103.000 de capete de bovine pentru cele două scheme.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img