More


  Recompensă pentru mazilirea liderilor PDL

  - Advertisement -

  calinesti

  Lucrurile încep să se-mpută în Organizaţia Comunală Călineşti-Oaş a Partidului Democrat Liberal. Potrivit unor surse din rândul democrat-liberalilor din Călineşti-Oaş, în schimbul unor atacuri pe care încă senatorul Marian Valer urmează să le facă împotriva unor terţe persoane, prin valetul său Bledea Mihai, democrat-liberalii din Călineşti-Oaş s-au angajat să îl susţină financiar pe parlamentarul nimănui pentru a-şi putea edita publicaţia clandestină, care din lipsă de fonduri s-a transformat din săptămânal în bilunar, iar în curând publicaţia fantomă va avea apariţii doar lunare. Şi asta în pofida atacurilor de ultimă speţă pe care încă senatorul le-a ordonat sau pus în practică chiar de el împotriva liderilor judeţeni sau naţionali ai PDL. Încă senatorul s-a orientat bine, căci unele dintre persoanele cu pricina desfăşoară activităţi economice, mai mult sau mai puţin legale, dar mai mult decât profitabile.

  Bani portocalii pentru atacuri murdare
  Senatorul nimănui Marian Valer i-a convocat sâmbătă în şedinţă pe consilierii, membrii sau simpatizanţii Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a Partidului Democrat Liberal. La întâlnire a participat toată protipendada Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a PDL, care a răspuns orbeşte ordinelor transmise de senatorul nimănui. Nu au lipsit preşedintele Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a PDL, Ion Pulbere, sau viceprimarul Primăriei Călineşti-Oaş, Dinu Vasile Birtoc. Indivizi pe care Marian Valer, prin sclavul său de presă Bledea Mihai, care mai nou pozează în redactor şef, i-a făcut praf în mai multe ocazii. Printre consilierii democrat-liberali prezenţi la nefericitul eveniment s-au mai numărat consilierii Nelu Cardoş, Vasile Bota, Marinel Ciora şi Vasile Goja.
  Nu au lipsit nici membrii sau simpatizanţii democrat-liberali Fane Iacob, Ioan Ghirman, Gheorghe Cordoş sau Iacob Pulbere. Potrivit unor surse care au participat la întâlnire, senatorul nimănui s-a angajat să-i atace, în publicaţia fantomă pe care o dirijează, pe toţi adversarii oamenilor de afaceri portocalii din comună. Dar nu gratuit, ci în schimbul unor sume consistente de bani pe care Marian Valer le va folosi pentru a suporta cheltuielile prilejuieşte cu apariţia unor noi numere a publicaţiei calomniatoare pe care o coordonează.

  Săracul preşedinte bogat
  Preşedintele Organizaţiei Comunale Călineşti-Oaş a Partidului Democrat Liberal, Ion Pulbere, este un om de afaceri binecunoscut în zonă. Acesta deţine firma SC Profi Instal Pulbere, care are ca profil de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Potrivit bilanţului pe anul 2012 depus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, cu doar şapte angajaţi, societatea a reuşit să aibă o cifră de afaceri netă de 913.865 lei, din care venituri totale de 913.867, dar şi cheltuieli pe măsură: 915.402 lei. Cu alte cuvinte, firma are zero profit, dar a înregistrat o pierdere de 1.535 lei.
  Mai mult decât atât, societatea SC Pulbere Impex SRL a fost dizolvată cu lichidare, adică radiată, în 14 aprilie 2003. În aceste condiţii ne întrebăm de unde deţine resurse de afaceri omul de afaceri pentru a-i satisface pretenţiile financiare ale senatorului nimănui. Surse din Călineşti-Oaş susţin că societatea pe care o controlează ar munci la negru. O ipoteză de luat în calcul în condiţiile în care deşi nu are nicio altă sursă de venit omul de afaceri îşi permită să facă donaţii destul de consistente.

  Portocalii cu dare de mână
  Un alt mare democrat-liberal din Călineşti-Oaş este Marinel Ciora, fericitul deţinător al firmei SC Mario Alex SRL, o societate care este tot pe pierdere, dacă e să luăm în considerare bilanţul de activitate pe anul trecut. Astfel, firma, care are drept profil de activitate transporturi terestre de călători, a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 552.364 lei, din care venituri totale de 559.892 lei şi cheltuieli totale de 723.712 lei. Ceea ce înseamnă că societatea a înregistrat o pierdere de 163.820 lei.

  Mai sunt şi consilieri fericiţi
  Nu toţi consilierii democrat-liberali din Călineşti-Oaş sunt săraci în acte. De exemplu, democrat-liberalul Nelu Cordoş deţine firma SC Poga Seb SRL, al cărei profil de activitate este efectuarea de lucrări de pregătire a terenului. Conform bilanţului pe anul 2012, firma are o cifră de afaceri netă în valoare de 545.186 lei, din care venituri totale de 546.220 lei şi cheltuieli totale de 429.288 lei, ceea ce înseamnă că are un profit de 106.045 lei. Şi asta cu doar cinci angajaţi. De altfel, şi aici oamenii din zonă susţin că ar exista suspiciuni de evaziune fiscală.

  Cum să-ţi recompensezi călăii
  Marian Valer, ajuns senator al României din pură întâmplare, a ajuns să ceară bani de la fostele sale victime. Ceea ce pare imposibil de înţeles, în condiţiile în care Marian Valer i-a atacat pe toţi liderii PDL, fie de la nivel local, judeţean sau naţional. Mai exact, le-a atacat în mod crunt prefectul, la acea dată Radu Giurcă, pe fostul lor lider şi deputat Ioan Holdiş, incendiind chiar şi un portret al fostului preşedintele de facto al PDL, şi anume Traian Băsescu. Iar mai nou pe prim vice-preşedintele lor naţional deputatul Andreea Paul şi pe liderul lor judeţean Petre Mureşan. Dar se pare că cei din PDL Călineşti-Oaş nu prea pun mare bază pe liderii lor, preferând sprijin din partea unui pseudo-parlamentar.

  Parlamentar sau cerşetor?!
  Marian Valer a luat judeţul la pas pentru a strânge fonduri de la diferiţi oameni de afaceri pentru a-şi susţine financiar pseudo-publicaţia prin intermediul căreia proferează tot felul de calomnii. În aceste condiţii se naşte o mare întrebare: în ce calitate umblă senatorul nimănui cu traista?! Oare a uitat care este menirea unui parlamentar?! Oare sătmărenii l-au votat pentru ca acest senator al nimănui să umble teleleu după cai verzi pe pereţi?! Putem concluziona că Marian Valer nu mai este parlamentar, ci prim-cerşetorul judeţului, care-şi oferă serviciile mizere oricărui individ certat cu legea, dar cu dare de mână. Astfel, din protector al intereselor sătmărenilor, Marian Valer a devenit un protector al intereselor băieţilor deştepţi. Prostituţie politică sau prostituţie jurnalistică?! Sau amândouă?! Oare cine îl mai sprijină financiar pe Marian Valer în Călineşti-Oaş?!

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img