More


  Sătmărenii, împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană

  =

  protest

  Circa o sută de sătmăreni au protestat ieri împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană. Protestatarii s-au adunat iniţial în Pasajul Coposu, în jurul orei 17:00, după care au pornit în marş în jurul Pieţei Libertăţii având ca destinaţie finală Piaţa 25 Octombrie. Pe parcursul întregului marş nu s-a scandat nimic, însă protestatarii purtau pancarte pe care erau scrise diferite mesaje pentru a fi oprită exploatarea minieră de la Roşia Montană.
  De asemenea, pe parcursul marşului, protestatarii au împărţit fluturaşi în care se arăta că timp de 15 ani autorităţile statului român au forţat avizarea celui mai distructiv proiect industrial din România şi anume deschiderea, la Roşia Montană, a celei mai mari exploatări miniere a aurului cu cianuri din Europa. De asemenea, cetăţenii mai erau îndemnaţi să-i contacteze pe senatorii şi deputaţii sătmăreni şi să le ceară oprirea acestui proiect minier. “Dacă permiţi ca proiectul Roşia Montană să se întâmple înseamnă că laşi ca patru munţi să se transforme în cratere, oamenii să fie scoşi cu forţa din casele lor… Nu permite ca lupta de 10 ani a oamenilor din Roşia Montană să fie în zadar”, se mai arăta în fluturaşul distribuit de protestatari.
  După circa o oră, mitingul de protest de la Satu Mare împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană a luat sfârşit pe platoul din faţa Prefecturii.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img