More

  Şcoala de Arte vrea să înfiinţeze două noi secţii

  arte

  Pregătirile pentru debutul noului an şcolar, noile tarife percepute, înfiinţarea a două noi secţii sunt doar câteva dintre subiectele prezentate ieri în cadrul unei conferinţe de presă de conducerea Şcolii de Arte Satu Mare. Managerul Mircea Deac şi directorul Florin Pop au mai afirmat, cu această ocazie, că înscrierile pentru anul întâi de studiu merg foarte bine şi se preconizează că anul acesta şcoala va avea peste 700 de cursanţi.

  Deschidere festivă de gală
  Încă de la începutul conferinţei de presă, managerul Mircea Deac a afirmat că deschiderea oficială a noului an şcolar la Şcoala de Arte va avea loc în data de 27 septembrie, în Pasajul Coposu, cu un spectacol de gală în cadrul căruia vor fi prezentate toate secţiile. Făcând referire la personal, Deac a mai afirmat că numărul angajaţilor este acelaşi ca şi anul trecut, adică 24 de profesori şi şase persoane din serviciul administrativ.
  La rândul său, directorul Florin Pop a precizat că, faţă de anul trecut, tarifele percepute de Şcoala de Arte au crescut cu 5-10%, însă şi în aceste condiţii sunt mai mici decât în numeroase judeţe din ţară. Astfel, pentru canto muzică uşoară, canto muzică populară şi canto clasic, tariful a crescut de la 500 la 550 de lei. La pian, chitară clasică, chitară electrică, chitară bass, sintetizator, vioară şi instrumente de suflat, tarifele au crescut de la 450 la 480 de lei, în timp ce la balet, dans sportiv, arte plastice, artă fotografică, actorie limba română şi actorie limba maghiară este percepută o taxă de 450 de lei, cu 50 de lei mai mare faţă de cea de anul precedent. Taxele pot fi plătite şi în două rate, jumătate la finele lunii septembrie şi jumătate la finele lunii ianuarie.

  Două secţii noi
  Managerul Mircea Deac a mai adăugat că în acest an se intenţionează înfiinţarea a două noi secţii, şi anume teatru de păpuşi, profesor actriţa Carmen Frăţilă, şi dans irlandez – profesor Alexandru Teglaş. “Ne dorim înfiinţarea celor două noi secţii, însă acest lucru va fi posibil doar în funcţie de numărul de solicitări”, a mai spus Deac. De asemenea, managerul şcolii a mai declarat că secţia externă de la Carei va continua să funcţioneze şi în acest an sub conducerea profesorului Dumitru Iederan. De asemenea, se are în vedere înfiinţarea unei alte secţii externe la Negreşti Oaş, deoarece numărul solicitărilor din zonă este foarte mare. “Dacă vor fi realizate şi cele două secţii noi, preconizăm că în acest an vor fi peste 700 de cursanţi”, a mai spus managerul Deac.
  În ceea ce priveşte înscrierile, ambii reprezentanţi ai Şcolii de Arte au declarat că acestea merg foarte bine, cea mai solicitată fiind secţia de balet. După o primă rundă a examenelor de admitere pentru cei care s-au înscris până în prezent, care se va desfăşura în perioada 16-23 septembrie, va mai urma o nouă rundă de înscrieri după data de 16 septembrie, respectiv în perioada 25-26 septembrie. Pentru anii II, III, IV şi V, noul an şcolar va începe în data de 16 septembrie.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE