More  Biblioteca Judeţeană, premiată la nivel naţional

  - Advertisement -

  Biblioteca Judeţeană Satu Mare a fost premiată la Conferința Future Libraries și Târgul de inovație Future Communities desfăşurată în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie la Biblioteca Națională a României. Manifestarea a fost organizată pentru a marca finalul implementării programului național Biblionet – Lumea în biblioteca mea și pentru a aduce în atenția decidenților și a opiniei publice rezultatele și impactul acestui program. Astfel, Biblioteca Județeană Satu Mare a fost premiată la secțiunea Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității pentru campania de promovare a importanței bibliotecii în comunitate, a lecturii și a unui mod de viață sănătos și activ – Pedalez pentru bibliotecă, inițiată de bibliotecarul-trainer Raluca Istrate și derulată în 23 aprilie 2013, de Ziua Bibliotecarului din România, în contextul suitei de evenimente derulate în cadrul Săptămânii Naționale a Bibliotecilor.
  Suma pe care Biblioteca Județeană Satu Mare a reușit să o atragă pe tot parcursul proiectului se ridică la 1.500.000 de lei, sumă concretizată în dotarea a 54 de biblioteci publice din județ cu echipamente IT și software, dovadă elocventă a faptului că Biblioteca Județeană și autoritățile locale au privit cu cea mai mare seriozitate și cu un profund simț de răspundere implementarea acestui generos program. “Premiul ce îi revine Bibliotecii Județene Satu Mare pentru derularea campaniei de advocacy și mobilizarea comunității “Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaștere, pe plan național, a implicării și profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni”, a declarat directorul interimar Angela Câmpian.
  Concluziile conferinţei au fost că breasla bibliotecarilor are o importanţă deosebită în evoluţia societăţii româneşti şi că trebuie să ne facem cunoscute realizările, să nu fim modeşti ci să ieşim cu încredere în faţă şi să ne susţinem cauzele, uniţi. “Vorba cântecului „Sfârşitul nu-i aici”. Vor urma şi alte realizări şi alte proiecte de succes căci bibliotecarii nu obosesc niciodată să viseze la viitor”, a declarat bibliotecarul-trainer Bianca Ciceo.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0