More  Contrabandişti prinşi cu focuri de armă lângă Negreşti

  - Advertisement -

  tigari

  În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş au descoperit şi confiscat aproximativ 10.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 94.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.

  O patrulă a Poliţiei de Frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş a observat sâmbătă mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi, deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. Astfel au fost reţinute patru persoane, trei cetăţeni români şi un cetăţean ucrainean. Este vorba de cetăţenii români Gheorghe Valentin Ravas, Ionuţ Florin Măgurean, Toader Hriţ şi ucraineanul Valeriy Flenteci.

  La faţa locului au fost descoperite 21 de colete ce conţineau 10.428 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 94.000 lei. Totodată, autorităţile ucrainene au comunicat că pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean ucrainean şi cinci colete cu ţigări din acelaşi lot. Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Persoanele implicate au fost prezentate instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts