More

    Festival de teatru pentru elevi, la Zalău

    În perioada 15-16 noiembrie, în sala ”Dialoguri Europene” aparținând Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj se va desfăşura cea de-a treia ediție a Festivalului Județean de Teatru pentru Elevi.
    Concursul își propune educarea tinerilor pentru formarea unui comportament adecvat în sălile de spectacole, atât în calitate de spectator, consumator al actului cultural, cât şi în postura de creator al acestuia; descoperirea de noi talente în domeniul artei interpretative şi favorizarea de opţiuni profesionale (actorie, regie, scenografie, teatrologie) în rândul elevilor; păstrarea portului popular şi a obiceiurilor populare.
    Festivalul se adresează tuturor elevilor din şcolile gimnaziale şi liceele/grupurile şcolare din județul Sălaj. La concurs pot participa trupe de teatru din şcoli generale (clasele V-VIII) şi licee sau grupuri şcolare (clasele IX-XIII) formate din elevi înscrişi într-o instituţie de învăţământ preuniversitar acreditată. Potrivit organizatorilor, repertoriul, specia şi regia nu sunt impuse de organizatori, fapt care face posibilă prezenţa unei palete largi de activităţi teatrale, în limba română şi în limba maghiară. Trupele de teatru ale elevilor îşi pot alege ca repertoriu piese din dramaturgia naţională sau universală, clasică sau contemporană. Sunt acceptate şi spectacole colaj, coupe, teatru experimental, music-hall, pantonimă şi animaţie. Spectacolele vor fi evaluate de un juriu format din specialişti. Festivalul va fi organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, cu sprijinul companiei Tenaris Silcotub.
    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE