More  Problemele de fond funciar predomină în judeţ

  predomina

  Un număr însemnat de cetăţeni au participat la audienţele pe care prefectul Eugeniu Avram le-a susţinut ieri la Porumbeşti şi Turulung. Un număr de 16 persoane l-au aşteptat în incinta Primăriei din comuna Porumbeşti pe prefect pentru a-şi prezenta problemele şi nemulţumirile şi alţi nouă l-au aşteptat la Primăria Turulung. Prefectul a fost însoţit la Porumbeşti şi Turulung de reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare, specialişti din cadrul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi ai Instituţiei Prefectului.
  Au predominat problemele referitoare la aplicarea legilor fondului funciar, dar şi funcţionarea şi transparenţa decizională în cadrul Primăriei Porumbeşti şi probleme sociale. O problemă mai deosebită a fost cea referitoare la Asociaţia Crescătorilor de Bovine din Porumbeşti privind statutul acesteia, cât şi transparenţa cheltuielilor efectuate. Ca probleme sociale, o familie a solicitat ajutor pentru încălzire, iar o alta a solicitat extinderea reţelei electrice.

  În Turulung, cetăţenii au solicitat sprijinul prefectului pentru clarificarea amplasamentelor terenurilor cuprinse în titlurile de proprietate de pe parcela Hodiş – Vale şi extinderea reţelei electrice. În mare parte, cetăţenii au primit răspunsuri la problemele ridicate, iar pentru unele, prefectul a dispus verificarea situaţiei de fapt şi rezolvarea lor conform legii.
  Silvia Spanciu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE