More


  Orăşelul Copiilor a fost deschis ieri de autorităţi şi de Moş Nicolae

  =

  orasel1

  Orăşelul Copiilor, situat în parcul de lângă Muzeul Judeţean, şi-a deschis ieri(n.r. joi) larg porţile pentru prichindeii sătmăreni într-un cadru festiv organizat de Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Walter Group. La eveniment au participat prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici şi city-managerul Dan Domuţa Băbuţ, alături de numeroşi copii dornici să înceapă distracţia. Cu această ocazie, cei mici s-au întâlnit şi cu Moş Nicolae şi cu ajutoarele sale care le-au oferit daruri. Un stand frumos amenajat în acest Orăşel al Copiilor are şi Nord Vest TV, împreună cu Gazeta de Nord-Vest unde oricine are posibilitatea de a transmite un mesaj lui Moş Crăciun, unei persoane dragi sau unui necunoscut căruia doreşte să îi facă sărbătorile mai frumoase.

  În deschiderea evenimentului, primarul Dorel Coica le-a urat multă sănătate copiilor şi să aibă parte de multe distracţii în Orăşelul Copiilor, după care a declarat deschis oficial parcul de distracţii. La rândul său, vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, a felicitat conducerea Primăriei pentru realizarea acestui spectaculos parc de distracţii, adăugând faptul că manifestările dedicate celor mici au debutat marţi seară la Filarmonica “Dinu Lipatti” cu spectacolul “Darurile Moşului”, şi au continuat ieri seară cu deschiderea Orăşelului Copiilor. Viceprimarul Marcela Papici a declarat că este o lună în care toţi copiii trebuie să se bucure, iar city-managerul Dan Domuţa Băbuţ şi-a exprimat dorinţa ca Orăşelul Copiilor să fie şi mai mare anul viitor.

  Tot în cursul serii de ieri, cei mici s-au întâlnit cu Moş Nicolae şi ajutoarele sale, care le-a împărţit dulciuri copiilor şi au putut asista la spectacolele organizate cu această ocazie, protagonişti fiind elevii de la Şcoala Gimnazială din Drăguşeni cu un colaj de colinde şi datini de iarnă maramureşeneşti tradiţionale, urmaţi de preşcolarii de la Grădiniţa “Voinicelul”, care au prezentat scenete cu tema “Uite! Vine Moş Crăciun!” şi “În noaptea sfântă de Crăciun”, de elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” cu Dansul fulgilor de nea şi colindul “Domn, domn să-nălţăm”. Seara de spectacole s-a încheiat cu un recital de colinzi susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga”. Spectacolele celor mici vor continua pe parcursul a trei săptămâni, până înaintea marii sărbători a Naşterii Domnului.
  În cadrul Orăşelului Copiilor, este deschis timp de trei săptămâni şi standul Nord Vest TV şi Gazeta de Nord-Vest, unde se desfăşoară campania “Împarte bucuria” dedicată celor care cred în magia sărbătorilor de iarnă, dar şi celor care au nevoie de un gram de speranţă pentru a reînvia bucuria sărbătorilor. Sloganul campaniei este: “Magia Crăciunului eşti tu”, pentru că fiecare dintre noi poate contribui în felul său pentru a salva Crăciunul celor care au uitat să se bucure. Standul, care este practic un studio unde oricine poate transmite un mesaj lui Moş Crăciun, unei persoane dragi sau unui necunoscut căruia doreşte să îi facă sărbătorile mai frumoase, se află vizavi de Muzeul Judeţean. Mesajul va fi difuzat pe postul de televiziune Nord Vest TV.

  Orăşelul Copiilor va fi deschis zilnic între orele 12.00 – 22.00, iar copiii vor avea parte de multe surprize, precum trenuleţ, maşinuţe, carusel, desene animate, spectacole cu surprize, iar în curând va fi amenajat şi un patinoar.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img