More


  Trei decenii de existență a sportului sub fileu, la Zalău

  =

  2

  Anul 1983 a adus schimbări importante în voleiul sălăjean. La vremea respectivă, Silvania Șimleu Silvaniei era câștigătoarea Cupei Balcanice, dar echipa a fost mutată la Zalău. Așa s-a născut voleiul de calitate de la poalele Meseșului și în 30 de ani, Elcond Zalău (1983 – 2003) și după care Remat Zalău (2003 – 2013) au cucerit câte trei titluri de campioni și au obținut performanțe și în cupele europene.

  Primele trei titluri au fost câștigate de către marea echipă a Elcondului, în trei sezoane consecutive (1996 – 1997, 1997 – 1998 și 1998 – 1999), după care în sezoanele (2009 – 2010, 2010 – 2011 și 2011 – 2012), Remat Zalău a făcut cinste orașului cu alte trei campionate, dar și cu prezențe în cea mai galonată competiție europeană – Liga Campionilor. Acum, pe urmele celor două speră să pășească și Volei Municipal Zalău, actualul lider din Divizia A1, care în sezonul trecut a cucerit medaliile de bronz.

  Cei 30 de ani de volei de la Zalău vor fi sărbătoriți așa cum se cuvine într-un eveniment festiv ce va avea loc, duminică, de la ora 17.00, într-un local din oraș. Au fost invitate peste 100 de persoane din voleiul sălăjean, foști jucători din vremea respectivă, antrenori, sponsori, colaboratori, într-un cadru ce se va transforma într-o gală a voleiului sălăjean. Se vor acorda distincții și diferite premii, iar la eveniment vor fi prezenți și jucătorii de la Volei Municipal Zalău, împreună cu staff-ul tehnic și administrativ.

  De organizarea acestui eveniment se ocupă Primăria Zalău, CS Volei Municipal Zalău și Asociația Sportivă Eurosport Zalău, dar și diferiți sponsori și colaboratori, inițiativa organizării acestui eveniment aparținând lui Mircea Ghiurco, fostul președinte al Elcond Zalău, care a ocupat această funcție timp de 20 de ani.

  Lotul echipei Elcond Zalău, câștigătoarea primului titlu național: Marius Lazăr, Aurel Vlaicu, Mircea Abraham, Dănuț Ciontoș, Sorin Iancu, Iulian Briscan, Radu Stoica, Arian Korca, Sergiu Ilieș, Cristian Boroeanu, Andrei Păun și Valentin Zadacenko. Antrenori: Mircea Spătăcean și Vasile Ștreang.

  Lotul cu care Remat Zalău a obținut primul titlu de campioană: Dan Borota, Adrian Feher, Marius Ciortea, Gjoko Josifov, Alexandar Ljubicic, Adriano Lamb, Mads Ditlevsen, Șerban Pașcan, Vasile Afloarei, Mihai Mărieș, Mihai Ciupe, Sergiu Ilieș, Valentin Pereu, Radovan Gavrilovic și Goran Ivkovic. Antrenori: Dragan Djordevic, Michael Warm și Aurel Vlaicu.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img