More

  Jandarmii sălăjeni „au greblat” Someșul

  Ei au prins un flagrant „un braconier”

  Ofiţerii Compartimentului Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj au desfăşurat marţi, 28 ianuarie, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Someş.
  Potrivit jandarmilor sălăjeni, în timpul acţiunii care a avut loc în zona localităţilor Jibou – Ciocmani, jandarmii l-au surprins în flagrant pe Ş. M, în vârstă de 46 ani, din Jibou, care aflându-se pe malul stâng al râului Someş, la 75 m amonte de podul de la Ciocmani, pescuia cu o lansetă prin metoda denumită „greblare” cu unelte înţepătoare şi agăţătoare.
  Jandarmii au întocmit acte procedurale premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. l, din O.U.G. nr. 23/05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura.
  Dosarul cu actele de constatare a infracţiunii urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou în vederea continuării cercetărilor.
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE