More

  Licitaţie pentru terenuri la Luna Şes

  luna

  Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş scot la licitaţie peste 7 hectare de teren parcelat, aflat în cea mai bună zonă a staţiunii Luna Şes. În şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni, consilierii locali negreşteni vor fixa preţurile de la care se va porni licitaţia pentru fiecare parcelă în parte şi, foarte probabil, la finele lunii februarie va fi organizată prima licitaţie cu strigare pentru aceste terenuri. Cei care doresc să achiziţioneze terenurile se pot înscrie la licitaţie la sediul Primăriei Negreşti Oaş.

  Parcelele situate în cea mai bună zonă
  În total este vorba despre circa 30 de parcele de teren a câte 20-25 ari, aşezate de o parte şi de alta a drumului de acces la pârtia de schi, între schitul “Sfântul Arhidiacon Ştefan” şi baza pârtiei. “Este, dacă se poate spune aşa, zona zero a staţiunii, adică este vorba despre cele mai bune parcele de teren. Sunt cele mai valoroase terenuri din punctul nostru de vedere datorită poziţiei şi sunt destinate doar pentru construcţia şi amenajarea spaţiilor comerciale, de cazare şi pentru alte servicii care au legătură cu activitatea turistică. Pe aceste parcele nu se vor putea construi case de vacanţă private sau alte asemenea. Pentru noi este foarte important să obţinem cel mai bun preţ posibil, pentru a avea resurse financiare în vederea amenajării pârtiei de schi”, a precizat primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca.
  Edilul şef a mai adăugat că aceste parcele vor fi vândute prin licitaţie deschisă, fiind deja finalizate documentaţiile necesare. La licitaţie se poate înscrie absolut oricine cu condiţia ca, după achiziţionarea terenurilor, să respecte destinaţia acestora. Înscrierile se pot face la Biroul de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Negreşti Oaş, unde pot fi obţinute şi relaţii suplimentare.

  Consiliul Local va stabili preţurile de pornire a licitaţiilor
  În ceea ce priveşte preţurile parcelelor, după ce un evaluator privat a fixat preţurile minime a acestora, urmează ca în şedinţa ordinară de la finele acestei luni să fie fixate de către consilierii locali şi preţurile maximale de pornire a licitaţiilor. “Dacă lucrurile merg bine, la finele lunii februarie va fi organizată prima licitaţie cu strigare pentru aceste parcele. Dacă nu se vor vinde, vor mai fi organizate şi alte licitaţii. Însă vom demara o campanie de informare de amploare pentru a fi informaţi toţi potenţialii investitori. Ne dorim să vină cât mai mulţi investitori şi să obţinem preţuri cât mai bune”, a mai afirmat Aurelia Fedorca.
  Primarul oraşului Negreşti Oaş a mai precizat că se au în vedere şi unele parteneriate cu diferiţi investitori în ceea ce priveşte amenajarea staţiunii Luna Şes.”Purtăm discuţii cu o firmă germană cu experienţă în domeniu pentru realizarea unor parteneriate pentru investiţii în zonă. Noi punem la dispoziţie terenul iar ei vin cu investiţiile”, a mai afirmat Fedorca, care a mai adăugat că, având ajutorul Consiliului Judeţean şi a Guvernului Ponta, pârtia de schi de la Luna Şes va fi finalizată până la finele acestui an.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE