More

  Noua arteră majoră de circulaţie nu a primit avizul Primăriei

  DSC_0782

  Mai mult sau mai puţin la presiunea extraordinară a locuitorilor din Cartierul funcţionarilor, ori mai mult sau mai puţin din lipsă de bani, Comisia pentru siguranţa circulaţiei din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare a dat un aviz nefavorabil proiectului arterei majore de circulaţie care trebuia să străbată Cartierul funcţionarilor, care să facă legătura între strada Diana şi intersecţia dintre Bulevardul Unirii cu strada Aurel Vlaicu. Astfel, “funcţionarii” pot răsufla uşuraţi.

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a convocat ieri membrii Comisiei pentru siguranţa circulaţiei, cel mai important punct de pe ordinea de zi fiind de departe cel privind “documentaţia PUZ – stabilirea traseului arterei majore de circulaţie între strada Diana şi intersecţia Bulevardul Unirii colţ cu strada A. Vlaicu – din municipiul Satu Mare”. Conform unui comunicat de presă remis de Primăria municipiului Satu Mare, membrii Comisiei au acordat un aviz nefavorabil acestui studiu.

  Reamintim că sute de sătmăreni, supăraţi nevoie mare, au atacat la sfârşitul anului trecut intenţia administraţiei locale de a menţine în Planul Urbanistic General (PUG) varianta celui de-al cincilea pod peste Someş, care să lege Cartierul funcţionarilor de Cartierul Micro 16, respectiv menţinerea variantei unui “inel interior”, cu alte cuvinte un drum care ar urma să treacă prin mijlocul Cartierului funcţionarilor. De asemenea, locatarii din zonă au depus un memoriu semnat de 700 de persoane pentru a opri proiectul. Concluzia dezbaterilor a fost simplă: scoaterea variantei celui de-al cincilea pod şi a inelului interior.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE