Sătmărenii îşi caută dreptatea la CEDOaudiente

Tot mai mulţi sătmăreni apelează la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg fiind nemulţumiţi de sentinţele date de instanţele de judecată din România. Marea majoritate a celor care recurg la acest ajutor au probleme de fond funciar şi se simt nedreptăţiţi de magistraţii români. Trei dintre sătmărenii care s-au prezentat ieri la audienţele de la Prefectură şi-au pregătit actele pentru CEDO sau intenţionează să apeleze la acest for.

Atât Alexandru Bonea cât şi Asztalos Francisc au apelat la ajutorul Prefecturii în cadrul audienţelor de ieri exprimându-şi nemulţumirea dată de instanţele de judecată româneşti în cazul lor. Cum este vorba despre o decizie a unei instanţe de judecată, Prefectura nu se poate implica, astfel că cei doi sătmăreni au precizat că îşi vor căuta dreptatea la CEDO. În aceeaşi situaţie se află şi Kaszta Jan şi Ştefan Pop, care au declarat că, deşi au câştigat în instanţele sătmărene, Curtea de Apel Oradea a dat câştig de cauză adversarilor lor şi au afirmat că vor apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru a li se face dreptate. În cazul ultimului dintre cei mai sus menţionaţi s-a aflat chiar prefectul Eugeniu Avram, care cu ceva timp în urmă a pierdut o casă cumpărată de la stat, asta după ce instanţele sătmărene i-au dat câştig de cauză, iar Curtea de Apel Oradea a întors decizia.
Sătmărenii care aleg să apeleze la CEDO spun că este ultima lor şansă să li se facă dreptate. “Am câştigat fără drept de apel la instanţele din Satu Mare, însă Curtea de Apel de la Oradea a întors deciziile date la Satu Mare cu 180 de grade şi a dat câştig de cauză adversarilor noştri. Mai mult decât atât, a fost vorba despre o decizie definitivă şi irevocabilă. Nu înţeleg cum o instanţă de judecată poate da o anumită hotărâre, iar alta exact invers. Nu tot cu aceleaşi legi se lucrează?! Ceva se întâmplă acolo, şi nu sunt singurul din Satu Mare care a păţit acest lucru. Vom merge la CEDO, să vedem dacă şi acolo se va judeca la fel ca la Oradea”, ne-a spus unul dintre sătmărenii prezenţi ieri la audienţele de la Prefectură.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts