Taxele şi impozitele locale rămân neschimbate la Negreştifedorca

Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş au decis ca impozitele şi taxele locale să nu fie majorate nici în acest an. Pentru realizarea în bune condiţii a bugetului se va ţine cont de o colectare mai riguroasă a acestor taxe. Primarul Aurelia Fedorca prognozează că bugetul pentru anul 2014, care va fi votat la şedinţa de la sfârşitul lunii, va fi puţin mai mare faţă de cel de anul trecut.

Colectare riguroasă a taxelor locale
Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a precizat că, la fel ca şi anul precedent, s-a luat decizia de a nu fi majorate nici în acest an taxele şi impozitele locale. “Am luat decizia de a nu majora taxele locale tocmai pentru a-i determina pe cetăţeni să şi le achite. Degeaba avem taxe şi impozite mai mari dacă nu sunt achitate. În schimb, vom pune un accent mai însemnat pe colectarea riguroasă a acestor taxe. Astfel că cetăţenii trebuie să fie conştienţi de faptul că taxele locale nu au fost majorate, dar să vină şi să şi le plătească la timp şi să-şi achite şi datoriile de anul trecut”, a precizat Aurelia Fedorca.
Edilul şef a mai adăugat că are şi o strategie pentru antreprenorii negreşteni care au decis să-şi mute sediile sociale ale firmelor lor în localităţi limitrofe oraşului Negreşti Oaş pentru a plăti taxe mai mici. “Îi îndemn pe antreprenorii negreşteni care intenţionează să facă asta să vină prima dată la Primărie şi să discutăm despre această situaţie. Acolo unde va fi cazul, putem negocia aceste taxe. Mai bine să se plătească mai puţin decât să-i lăsăm să plece în alte localităţi şi să nu plătească deloc. Suntem dispuşi să discutăm fiecare caz în parte şi să negociem”, a mai afirmat primarul Fedorca.

Buget mai mare pentru 2014
De asemenea, edilul şef al oraşului Negreşti Oaş prognozează că bugetul oraşului pentru anul 2014 va fi cu 5-10% mai mare decât cel de anul trecut. “Mizăm pe un buget mai mare decât cel din 2013 şi mă bazez pe faptul că economia oraşului dă semne de revigorare, ceea ce înseamnă că şi veniturile la bugetul local vor fi mai mari. Bugetul urmează a fi discutat în cadrul şedinţei din această lună a Consiliului Local”, a mai spus primarul Fedorca.
Pe lângă investiţiile finanţate din fonduri extrabugetare proprii sau cele deja începute, primarul Fedorca are în vedere ca din bugetul propriu al Primăriei Negreşti Oaş să se reabiliteze străzile Viitorului, Primăverii, Moţilor, Turului, Arenei, Pieţii, Crizantemei, Salcâmului şi Mihai Viteazu. “Însă principalul nostru obiectiv din acest an este finalizarea pârtiei de schi de la Luna Şes. Sperăm că, având ajutorul Consiliului Judeţean şi al Guvernului Ponta, vom reuşi finalizarea acestei investiţii iar iarna viitoare să se poată schia”, a mai spus Fedorca.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts