More

    Viorel Pintea cere strămutarea procesului de corupţie

    pintea

    Primul termen a venit cu o primă amânare în procesul în care fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Viorel Pintea, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Procesul a început ieri la Tribunalul Satu Mare, iar Viorel Pintea a reuşit să obţină o amânare pentru a-şi angaja un apărător. Însoţit doar de fiul său, Viorel Pintea s-a declarat nevinovat în faţa jurnaliştilor, refuzând, în schimb, să ofere mai multe explicaţii, trimiţându-i pe reprezentanţii mass media către avocatul său. Ne întrebăm către care avocat, în condiţiile în care instanţa tocmai îi acordase un nou termen pentru angajarea unui apărător. Miroase a tertip de la distanţă.

    Înainte ca judecătorul Mihai Ciorcaş să se pronunţe asupra cererii de acordare a unui nou termen pentru angajare de avocat, Viorel Pintea a cerut ca acest termen să aibă loc după data de 27 februarie, dată la care se va judeca la Curtea de Apel Oradea cererea de strămutare a dosarului. “Domnule preşedinte, dacă îmi permiteţi. Pe data de 27 februarie se judecă la Curtea de Apel Oradea o cerere de strămutare. Şi atunci vă rog să acordaţi un termen după judecarea cererii de strămutare”, a arătat Viorel Pintea. Procurorul DNA, Marius Iancu, nu a formulat nicio obiecţie, cu atât mai mult cu cât solicitarea este una perfect legală. “Faţă de cererea inculpatului, ca fiind o cerere legală, solicităm şi noi acordarea unui termen pentru asigurarea apărării”, a declarat procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Iancu.

    Judecătorul Mihai Ciorcaş nu a dat curs cererii de acordare a unui termen dincolo de data de 27 februarie, fixând un nou termen pentru data de 11 februarie, la ora 09.00. Judecătorul şi-a motivat decizia prin faptul că după intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Penală, mai exact la 1 februarie, dosarul va intra în camera preliminară. Pe cale de consecinţă, la următorul termen Viorel Pintea va primi un exemplar din rechizitoriul întocmit de către Direcţia Naţională Anticorupţie, urmând ca Viorel Pintea, prin apărătorul său, să poată depune în scris eventualele obiecţii. Fostul director al APIA Satu Mare s-a conformat deciziei şi i-a promis judecătorului că se va prezenta la următorul termen, nefiind nevoie să fie dispusă măsura aducerii acestuia sub escortă.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE