More

    Ziua poetului naţional şi Ziua Culturii Naţionale sărbătorite la Negreşti

    negresti

    La Negrești-Oaș a fost ieri zi de mare sărbătoare – zi a „poetului nepereche”, Mihai Eminescu, şi zi a culturii naţionale. La bustul lui Eminescu, situat în parcul din apropierea Şcolii Gimnaziale nr. 1, s-a desfășurat un ceremonial religios urmat de depunerea de flori, pe acordurile line ale cântecului pe versuri eminesciene „Mai am un singur dor”. Primarul orașului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, viceprimarul Ioan Cicio, protopopul Mihai Feher, consilieri locali, reprezentanţi ai primăriei, directori ai instituţiilor de învăţământ și cultură din Negreşti Oaş, elevi au participat cu toţii la un moment de trăire şi simţire românească.
    Programul a continuat în sala de festivități a primăriei, instituțiile de învățământ din oraș prezentând, pe rând, scurte momente muzicale și poetice. Astfel, elevii de la Liceul Teoretic au recitat din lirica eminesciană și au cântat cântece pe versurile poetului, iar profesorii Ștefan Haiduc, de la Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”, și Lăcrămioara Veber, reprezentând Şcoala Gimnazială nr. 3, au prezentat aspecte din viața și opera lui Mihai Eminescu, moderatorul și organizatorul întregii manifestări fiind prof. Natalia Lazăr.
    De asemenea, pentru a populariza importanţa acestei zile cu dublă semnificație – Ziua Culturii Naţionale și Ziua poetului național Mihai Eminescu – tuturor celor prezenţi li s-au distribuit fly-ere cu câteva informaţii despre acest moment de referinţă pentru neamul românesc.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE