Elevii liceelor careiene s-au clasat pe locul Ieminescu

Elevii Liceului romano- catolic “Josephus Calasantius” Carei şi cei ai Liceului Teoretic Carei au ocupat locul I, la secţiunile gimnaziu, respectiv, liceu, în cadrul concursului interşcolar destinat elevilor intitulat „Îmi place Eminescu”, ediţia a patra, desfăşurat marţi la Casa Comunitară Sfântul Ladislau, în organizarea Direcţiei de Cultură a municipiului Carei.

La ediţia de anul acesta au participat elevi şi echipe de la Şcoala Gimnazială Pişcolt, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” din Sanislău, Şcoala Gimnazială Tăşnad, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Carei, Liceul romano-catolic „Josephus Calasantius” din Carei şi Liceul Teoretic din Carei. Concurenţii şi-au demonstrat talentul şi aptitudinile interpretative prin intermediul momentelor scenice care au avut la bază texte din opera lui Mihai Eminescu. Ordinea în care trupele au intrat în scenă a fost stabilită prin tragere la sorţi în debutul concursului. Prestaţia tinerilor artişti a fost apreciată de un juriu format din actorii Carol Erdős şi Tiberiu Bodea, de la Teatrul de Nord Satu Mare şi teatrologul Paul Sarvadi.

Rezultatele acestui concurs au fost următoarele: la clasele V-VIII: locul I – Liceul romano-catolic „Josephus Calasantius” Carei cu sceneta „Făt-frumos din lacrimă”, locul al II-lea – Şcoala Gimnazială Pişcolt, cu sceneta „Mihai şi Baba Chiva” şi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” din Sanislău cu monologul „Cugetările sărmanului Dionis”, iar locul al treilea a fost obţinut de Şcoala Gimnazială Tăşnad şi Şcoala Gimnazială Pişcolt, ambele cu sceneta „Luceafărul”. Premiul menţiune a fost câştigat de Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” din Sanislău cu scenetele „Luceafărul” şi „Scrisoarea a III-a”. La secţiunea liceu, locul I a fost luat de Liceul Teoretic Carei – sceneta „Lui Eminescu… odă în metru postmodern”.

Premiile au constat în diplome şi cărţi oferite de Direcţia de Cultură a municipiului Carei şi Biblioteca Municipală Carei. Concursul a reprezentat o oportunitate de întâlnire, de testare a propriilor cunoştinţe şi totodată de exprimare a propriilor idei prin intermediul spectacolului teatral sau prin interpretare muzicală. Fiecare participant a devenit câştigător în momentul în care a luat decizia să participe la un astfel de eveniment, indiferent de diploma obţinută. Organizatorii evenimentului transmit felicitări tuturor concurenţilor şi coordonatorilor acestora pentru performanţele obţinute la cea de-a patra ediţie a concursului interşcolar „Îmi place Eminescu”.

Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts