More


  Şase olimpiade şcolare judeţene desfăşurate în week-end

  - Advertisement -

  Şi acest sfârşit de săptămână a fost bogat în olimpiade şi concursuri şcolare, fiind organizate nu mai puţin de şase astfel de evenimente, în conformitate cu Calendarul olimpiadelor naționale școlare pentru anul școlar 2013-2014 aprobat de Ministerul Educației Naționale. Astfel, peste 440 de elevi calificați după desfășurarea etapei locale au participat sâmbătă la faza judeţeană a Olimpiadei de Limbă, comunicare și literatură română pentru elevii din clasele V-XII, care s-a desfăşurat la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare, cu începere de la ora 10.00. Tot sâmbătă s-au mai desfăşurat Olimpiada de Limba și literatura maghiară „Mikes Kelemen” – etapa județeană, desfăşurată la Liceul Reformat Satu Mare şi la care au participat 280 de elevi din clasele V-XII, Olimpiada de Limba germană modernă – etapa județeană – desfăşurată la Colegiul Național „Kolcsey Ferenc” Satu Mare la care au participat 56 de elevi din clasele IX-XII, precum şi Olimpiada de Chimie – etapa județeană – desfăşurată la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare şi la care au participat 61 de elevi din clasele VIII-XII.

  De asemenea, în aceeaşi zi a mai avut loc proba scrisă la Olimpiada la disciplinele din aria curriculară Tehnologii – etapa județeană – urmând ca în perioada 24 februarie – 1 martie 2014 să fie programată proba practică. Competiţia a fost organizată în opt centre de concurs cu participarea a 235 de elevi calificați după desfășurarea etapei pe școală la Educație tehnologică (clasele V-VIII), respectiv domeniile de calificare profesională Mecanică, Construcții, Electronică, Electric, Industrie textilă, Fabricarea produselor din lemn, Economic, Turism, Agricultură, Protecția mediului și Industrie alimentară (clasele XI-XII).

  În fine, ieri, a avut loc etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba și literatura latină pentru elevii din clasele VIII-XII, care s-a desfăşurat la Colegiul Național „Kolcsey Ferenc” Satu Mare, la care au participat 20 de elevi.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img