„Ziua Porţilor Deschise” la ISU Porolissum Sălaj1

Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită anual în 28 februarie, a fost marcată, azi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Porolissum” Sălaj printr-o serie de activităţi, atât la sediul unităţii din Zalău cât și la subunităţie din judeţ.
Potrivit ISU Sălaj, cei interesaţi au avut ocazia să vadă „pe viu” tehnica de luptă și mașinile de intervenție, iar în cadrul acțiunii „Ziua Porţilor Deschise”.

Printre manifestările desfășurate s-a numărat și un simpozion tematic, dedicat celor 81 de ani de existenţă a protecţiei civile în România, organizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene Sălaj a Arhivelor Naţionale.

Trebuie menționat faptul că, zilele trecute, cadrele unităților de pompieri din Sălaj au fost angrenat în diferite jocuri sportive în cadrul „Cupei protecţiei civile” la minifotbal, unde pompierii s-au duelat cu reprezentativele similare ale instituţiilor publice, iar la şah şi tenis de masă cadrele cele mai bune au primit cupe şi diplome.

„La cei 81 de ani de existenţă, Protecţia Civilă din cadrul ISU Sălaj se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor. Începând cu data de 15 decembrie 2004, activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivelul judeţului nostru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă <<Porolissum>>”, a declarat Lt. Lacodi Lucian, purtător de cuvânt al ISU Sălaj.

28 februarie reprezintă data când Regele Carol al II-lea, prin “Înalt Decret Regal nr. 468″, a aprobat în anul 1933 Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial, constituind actul de naştere al Protecţiei Civile în România.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts